CEC Bank a anuntat obtinerea unui profit brut de 56,2 milioane lei in 2013, fata de 33,5 milioane lei cat a fost castigul brut din 2012. Profitul net aferent anului trecut s-a ridicat la 39 milioane lei, suma pe care Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor din 29 aprilie a decis sa fie utilizata pentru majorarea capitalului social al bancii, care se ridica astfel la 1,163 miliarde lei, precizeaza banca intr-un comunicat.
Activele CEC Bank s-au ridicat la 26,9 miliarde lei la finalul lui 2013, aproape egal cu cel din anul precedent, banca avand o cota de piata de 7,43% in sistemul bancar romaneasc, fata de 7,35% anul precedent.
Stagnarea activelor, a precizat seful bancii, Radu Ghetea, intr-o conferinta de presa, rezulta din faptul ca banca nu a mai achizitionat titluri de stat, acestea fiind limitate la 20% din fondurile proprii.
CEC Bank si-a majorat in 2013 portofoliul de credite pentru firme cu 8%, in conditiile in care, precizeaza banca in comunicat, sistemul bancar a inregistrat un recul de 3%.
CEC Bank a restructurat până la sfârsitul anului 2013 un procent de 19,2% din total portofoliu de credite, din care 10,7% aferent creditelor PF (4.334 credite, 439 milioane lei) şi 23,5% aferent creditelor PJ (1.478 credite, 1.913 milioane lei).
Portofoliul de credite al firmelor a crescut in j2013 la 8,2 miliarde lei, fata de 7,5 miliarde lei in anul precedent. In acelasi timp, creditele persoanelor fizice au scazut usor, de la 4,4 la 4,2 miliarde lei.
Pe parcursul lui 2013, CEC Bank a acordat un numar de 21.349 de credite persoanelor juridice, in valoare totala de 2,727 miliarde lei.
Depozitele atrase de banca au crescut cu 10% in 2013, pe baza cresterii depozitelor atrase de la persoanele juridice cu aproximativ 21%, iar cele de la persoanele fizice cu 9%.
CEC Bank avea la finalul lui 2013 un numar de 3,4 milioane clienti persoane fizice si 147.000 persoane juridice.
Obiectivele de dezvoltare ale CEC Bank pentru 2014
– În concordanță cu obiectivele strategice, CEC Bank își propune în exercițiul financiar 2014 gestiunea eficientă a riscurilor bancare, eficientizarea proceselor și a fluxurilor operaționale și nu în ultimul rând consolidare și performanță.
– Banca și-a definit ca prioritate strategică susținerea segmentului IMM, urmărindu-și misiunea pentru perioada 2013 – 2015. CEC Bank își propune să faciliteze accesul la finanțare al companiilor românești care intenționează să implementeze proiecte de investiții în diverse domenii economice.
– Totodată, CEC Bank susține creșterea absorbției fondurilor acordate României, prin cofinanțarea de proiecte dezvoltate cu finanțare UE sau în cadrul unor programe de cooperare bilaterală cu parteneri externi.
– Anul 2014 reprezintă anul aniversării a 150 de ani de la înființarea instituției.
Vezi alte detalii in prezentarea CEC Bank, in Fisiere
Cardurile OTP Bank nu functioneaza la aceasta ora, a anuntat banca intr-un mesaj pe Facebook: "Dragi clienți, momentan funcționarea cardurilor OTP Bank este afectată de o avarie tehnică. Echipele noastre... detalii
Banca Transilvania isi anunta clientii ca in curand vor putea folosi doar doua aplicatii: BT Pay pentru persoane fizice si BT Go pentru persoane juridice. In consecinta, dupa primirea notificarii... detalii
AcÈ›ionarii Băncii Transilvania au aprobat fuziunea BT cu OTP Bank România, în cadrul Adunării Generale Extraordinare, care a avut loc astăzi, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga:Integrarea... detalii
PoÈ™ta Română, liderul naÈ›ional în servicii poÈ™tale, împreună cu CEC Bank È™i Visa, lider mondial în domeniul plăţilor digitale, îÈ™i unesc forÈ›ele pentru extinderea incluziunii financiare, creând infrastructura necesară utilizării... detalii