Ce puteti face in perioada de amanare a ratelor, pentru evitarea unor probleme cu banca/IFN-ul

Autor:

Bancherul.ro
2021-04-12 07:32

Ce puteţi face în perioada de amânare a ratelor, pentru ușurarea poverii plăţilor și evitarea unor probleme ulterioare cu banca/IFN-ul: 

Chiar dacă aţi decis amânarea ratelor pe o anumită perioadă, asta nu înseamnă că nu puteţi plăti în continuare măcar o parte dintre acestea, în limita disponibilităţilor.

Deși sumele plătite nu vor fi considerate ca fiind o plată parţială a ratei, ele vor fi înregistrate în contul aferent creditului.

Aceasta rezervă de bani vă va ajuta în momentul reluării plăţilor în mod normal, când s-ar putea să aveţi probleme cu
reluarea plăţilor, iar dacă nu, o veţi putea folosi pentru plata în avans a unor rate.

Dacă, de exemplu, aveţi o rată de 100 de lei, e bine să plătiţi lunar măcar jumătate din aceasta, din două motive:

1. Nu veţi avea probleme când veţi relua plăţile după amânare, când rata va fi mai mare;

2. Veţi reduce costul total al împrumutului, la finalul perioadei de creditare, întrucât veţi plăti anticipat o parte din acesta, ceea ce înseamnă că veţi avea de achitat mai puţine dobânzi, dat fiind faptul că se reduce perioada de creditare și, implicit, și lunile în care se achită dobânda.

De asemenea, puteţi renunţa oricând la suspendarea ratelor și cere băncii/IFN-ului revenirea la plăţile lunare normale.

Pentru a veni în sprijinul clienților Provident dar și a consumatorilor de servicii financiare care nu sunt clienții companiei și care și-au amânat ratele, Provident lansează Ghidul pentru reluarea plăților la creditele amânate.

Astfel, în acest ghid, consumatorii vor găsi informații despre cum să se pregătească pentru reluarea plății ratelor, despre costurile suplimentare survenite în urma amânării, dar și sfaturi despre pașii care trebuie urmați în cazul în care nu pot reveni la plata ratelor la data stabilită cu instituția financiară.

Prin acest demers, consumatorii vor putea fi mai bine pregătiți pentru reluarea plăților și vor avea la îndemână sfaturi și informații utile care să-i ajute să gestioneze orice posibilă situație legată de revenirea la plata ratelor amânate.

Astfel, Ghidul, care a fost realizat împreună cu platforma www.Bancherul.ro, va fi disponibil și pe acest portal, dar și pe www.reclamatiibanci.ro, unde consumatorii vor primi răspunsuri la eventualele întrebări și nelămuriri cu privire la acest subiect în secțiunea interactivă dedicată.

Comentarii

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Ghid reluare plati la rate amanate

Datele de contact ale bancilor, IFN-urilor si asociatiilor de protectie a consumatorilor

Datele de contact ale asociaţiilor, băncilor și IFN–urilor:Asociaţii pentru protecţia consumatorilor:Credere0737 129 779contact@credere.rowww.credere.roAsociaţia PRO Consumatori0723 004 407office@apc-romania.rowww.apc-romania.roAsociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare0730 852 635sesizari@aursf.rowww.aursf.roInfoCons021 319 3266contact@protectia-consumatorilor.rowww.infocons.roECC România(reclamaţii pentru produse și... detalii

Ce faceti daca nu va intelegeti cu banca/IFN–ul

Asociaţiile pentru protecţia consumatorilorDin cauza complexităţii problemelor care pot interveni în perioadele de criză în relaţia dintre instituţiile financiare și clienţii lor, este posibil ca rezolvarea reclamaţiilor și soluţionarea problemelor... detalii

Ce faceti daca ati amanat deja ratele la credit pe noua luni, dar inca nu puteti relua platile?

Ce soluţii pentru clienţi au băncile și IFN-urileSunteţi în situaţia în care aţi amânat ratele, dar nu aţi luat măsurile preventive descrise mai sus și, astfel, aţi ajuns în situaţia... detalii

Probleme care pot aparea in momentul reluarii platilor la ratele creditelor amanate

Pe parcursul amânării ratelor, trebuie să vă faceţi câteva calcule pentru prevenirea situaţiilor dificile în care aţi putea ajunge în momentul reluării plăţilor. Iată la ce trebuie să fiţi atenţi:1.... detalii