“Buna ziua….am un credit făcut in Germania de 25000€ și cam de 7 luni nu este plătit….eu am lăsat bani de rata cuiva dar abia akm am aflat ca nu a fost plătit creditul….momentan sunt in România…..ce pot sa patesc?mentionez ca eu nu ma mai întorc niciodata in germania”, intreaba un cititor.
RASPUNS
Nu trebuie sa va imaginati ca daca aveti creditul in Germania si dumneavoastra ati venit in Romania puteti scapa fara sa mai platiti datoria.
Legislatia europeana, transpusa in legi nationale, inclusiv in Germania si Romania, prevede posibilitatea sa fiti urmarita si executata silit si in Romania, daca nu platiti creditul.
Vi se poate pune poprire pe conturile sau salariul din Romania sau din alta tara europeana, chiar daca sunteti datornic la o banca din Germania.
Romania a adoptat, in 2019, o lege, conform normelor europene (Regulamentul 655/2014, aplicat din 2017), care permite executarea silita si poprirea salariilor si pentru romanii care lucreaza in alte tari si au conturi si credite la bancile straine din Europa.
Este vorba de ordonanta asiguratorie europeana de indisponibilizare a conturilor bancare (European Account Preservation Order), existenta si in restul statelor UE, care poate fi emisa de o judecatorie, la solicitarea executorului judecatoresc.
De aceea, daca nu puteti plati creditul din Germania, sfatul meu este sa luati legatura cu banca germana, pentru a gasi o solutie de achitare a datoriei.
Trebuie sa faceti o cerere scrisa (prin e-mail) catre banca germana, in care sa solicitati o solutie pentru plata creditului.
Vfr Invest, cu adresa de internet vfr-invest.online (vezi foto) este o inselaciune, nu este o platforma de investitii reale. Pe aceasta pagina de internet sunteti pacalita, prin intermediul unei aplicatii false, ca... detalii
Bugetul general consolidat cuprinde toate bugetele din sistemul bugetar de stat, definite ca atare prin acte legislative. El include: bugetul de stat; bugetul centralizat al unităților administrativ-teritoriale; bugetul asigurărilor sociale de stat; bugetul asigurărilor pentru șomaj; Fondul național unic de asigurări sociale sănătate; bugetul instituțiilor publice finanțate integral sau parțial din venituri proprii etc. Simplificat, la bugetul de stat propriu-zis și al instituțiilor publice se adaugă gestiunea banilor pe plan local și cea pe funcții de bază, precum sănătatea, pensiile și șomajul. Ca ordin de mărime, veniturile la bugetul de stat reprezintă, de fapt, cam jumătate din sumele încasate per total iar cele locale și pentru pensii se apropie de câte un sfert din total. Concret, iată cum arata situația banilor gestionați de stat după primele 11 luni din 2024: Se poate observa că, în... detalii
Dupa sustinerea criptomonedelor de Donald Trump in America, monedele virtuale sunt promovate acum pe Facebook si de un important influencer, vedeta TV Dan Negru: „Porsche-ul lui David Popovici mi-a amintit... detalii
Brua.ro este un site activ in prezent, prin care se deruleaza inselaciuni cu investitii in cunoscutul proiect BRUA al Transgaz pentru transportul gazelor. Pe acest site (vezi foto) sunt atrase... detalii