Ce fac daca un domn mi-a spus ca am castigat din crypto o suma mare de bani?

Autor:

Bancherul.ro
2023-08-29 09:47

“Sunt in Spania și anul trecut ma contact o fată și prima data mi-a spus că este pentru servici și mă ajută să cresc in plan financiar dar ea mi-a oferit 250de euro și de fapt am investit în crypto.

Eu nu am folosit aplicația pentru că nu am știut iar acum de cuprind mă contactat un domn și mi-a spus că de fapt eu am din crypto 120.000de euro și nu pot sa vad sau sa verific . 

Și mi-a spus că eu trebuie să am în contul bancar 1600 de euro să mă poată ajuta să-i primesc pe cei 120.000 . Bineînțeles că nu am avut și vreau să verifi cel puțin.Multumesc”, intreaba un cititoare.

RASPUNS

Stimata doamna,

Sfatul meu este sa nu incercati sa verificati daca ati castigat din crypto cei 120.000 de euro si in niciun caz sa trimiteti bani unor necunoscuti, pentru ca ar putea fi o inselatorie (teapa).

Plata unei taxe sau transferul unei anumite sume de bani (1600 de euro in cazul dumneavoastra) ca promisiune/conditie pentru a incasa o suma mare de bani este o schema clasica de inselatorie/frauda online.

Daca veti incerca sa intrati in aplicatie pentru a verifica daca aveti acei bani din crypto, exista riscul ca hotii sa va pacaleasca si sa va fure datele personale sau cele ale contului/cardului/aplicatiei bancare si sa ramaneti fara bani in cont.

In concluzie, sfatul meu este sa ignorati orice mesaje sau oferte venite de la necunoscuti, care va promit diverse castiguri in bani, din criptomonede sau alte scheme financiare.

Toate cazurile de acest fel se dovedesc fraude, tepe online.

Comentarii

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Educatie financiara

VFR Invest este teapa cu investitii in criptomonede?

Vfr Invest, cu adresa de internet vfr-invest.online (vezi foto) este o inselaciune, nu este o platforma de investitii reale. Pe aceasta pagina de internet sunteti pacalita, prin intermediul unei aplicatii false, ca... detalii

Ce înseamnă bugetul general consolidat și care este situația lui?

Bugetul general consolidat cuprinde toate bugetele din sistemul bugetar de stat, definite ca atare prin acte legislative. El include: bugetul de stat; bugetul centralizat al unităților administrativ-teritoriale; bugetul asigurărilor sociale de stat; bugetul asigurărilor pentru șomaj; Fondul național unic de asigurări sociale sănătate; bugetul instituțiilor publice finanțate integral sau parțial din venituri proprii etc. Simplificat, la bugetul de stat propriu-zis și al instituțiilor publice se adaugă gestiunea banilor pe plan local și cea pe funcții de bază, precum sănătatea, pensiile și șomajul. Ca ordin de mărime, veniturile la bugetul de stat reprezintă, de fapt, cam jumătate din sumele încasate per total iar cele locale și pentru pensii se apropie de câte un sfert din total. Concret, iată cum arata situația banilor gestionați de stat după primele 11 luni din 2024: Se poate observa că, în... detalii

De ce nu e bine sa investim in criptomonede

Dupa sustinerea criptomonedelor de Donald Trump in America, monedele virtuale sunt promovate acum pe Facebook si de un important influencer, vedeta TV Dan Negru: „Porsche-ul lui David Popovici mi-a amintit... detalii

Brua.ro, un site pentru inselaciuni cu investitii in actiuni

Brua.ro este un site activ in prezent, prin care se deruleaza inselaciuni cu investitii in cunoscutul proiect BRUA al Transgaz pentru transportul gazelor. Pe acest site (vezi foto) sunt atrase... detalii