Ce dobanzi au creditele acordate de IFN-urile bancilor?

Autor:

Bancherul.ro
2020-03-08 19:02

Institutiile Financiare Nebancare (IFN) detinute de banci, specializate in acordarea de credite de consum (de nevoi personale) de valori mai mici si pe perioade de mai scurte, practica dobanzi intre 7,9% si 26%, insa costurile totale ale acestor imprumuturi, reflectate de Dobanda Anuala Efectiva (DAE) ajunge si la 33%, de trei ori mai mult decat un credit de la banci.

Cea mai mica dobanda afisata este cea a BRD Finance, care face parte din grupul BRD Societe Generale, de doar 7,9% pe an, de doua ori mai mica decat cea a Garanti BBVA Credite de Consum, care este 17,6%.

Cu toate acestea, costul creditului BRD Finance este mai mare decat al Garanti BBVA Credite de Consum.

De ce? Pentru ca BRD Finance aplica, pe langa dobanda, si un comision lunar de 0,6% pe luna, adica 7,2% pe an, ceea ce inseamna ca dobanda reala este, de fapt, 15,1%.

De asemenea, la BRD mai trebuie achitat un comision de acordare a creditului, de 200 de lei, plus o asigurare de viata, in cuantum de 0,84% pe luna, ceea ce face ca DAE la un credit de 10.000 de lei pe 2 ani de la BRD Finance sa ajunga la aproape 31%.

Cel mai scump credit de consum este insa cel acordat de TBI Credit, cu o DAE de aproape 33% pe an.

Cel mai ieftin imprumut il gasim la BT Direct, IFN care face parte din grupul Banca Transilvania (BT), cu o DAE de 20%, urmat de Unicredit Consumer Financing, cu o DAE de 23%.

Comparativ, creditele de consum cu dobanda fixa acordate de banci au o dobanda medie de 12% pe an si o DAE medie de 14%, la un credit de 23.000 de lei pe 5 ani.

Cele mai mici dobanzi le gasim la Banca Romaneasca, CEC Bank, Garanti BBVA si Banca Transilvania. (vezi aici detalii)

 

Comentarii

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei

Un site pentru fraude cu investitii este activ de peste 3 luni, desi ASF il poate restrictiona

Site-ul Brua.ro pentru fraude cu investitii in actiunile Transgaz este activ de cel putin 3 luni, desi ASF (Autoritatea pentru Supraveghere Financiara) este abilitata de lege sa ceara restrictionarea accesului... detalii

Site-ul pentru fraude Brua.ro este activ de luni de zile, fara ca ASF sau DNSC sa faca ceva

- Cum explicati ca site-ul Brua.ro, pentru fraude online (scam) cu investitii in actiuni Transgaz, inca functioneaza, la 3 luni de la publicarea unui articol pe site-ul Bancherul.ro. - Care... detalii

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi fixe la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii ani la creditele ipotecare sunt, in ordine, Banca Transilvania (BT), CEC Bank, BRD si Unicredit, conform topului realizat de Bancherul.ro pe... detalii

A aparut o noua banca digitala in Romania: Addiko Bank

O noua banca digitala, Addiko Bank, a intrat in Romania, prin intermediul subsidiarei din Slovenia a grupului bancar austriac omonim, de marime semnificativa, supervizat de Banca Centrala Europeana (BCE). Addiko... detalii