Carpatica Asig se află în negocieri avansate cu mai mulți investitori interesați de preluarea companiei, se arată într-un comunicat al societății, citat de Agerpres.
Conform comunicatului, procesul este în plină derulare, conform calendarului asumat și aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară, iar compania va fi capitalizată, în perioada următoare, conform etapelor incluse în planul de redresare.
‘Echipa Carpatica Asig, cu sprijinul acționarilor săi, a urmat toți pașii necesari pentru a atinge obiectivele incluse în planul de redresare a companiei. Toate eforturile noastre se concentrează pe eficientizarea activității de gestionare a daunelor, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Numărul reclamațiilor s-a redus semnificativ, iar daunele sunt gestionate și plătite rapid. Zilnic, Carpatica Asig plătește despăgubiri de peste două milioane de lei’, a declarat Liviu Stoicescu, director general al Carpatica Asig.
În prezent, acționarii Carpatica Asig sunt companiile Atlassib Sibiu, cu un pachet de 92,77% și Transcar Sibiu, cu o deținere de 6,64%. Un pachet de 0,59% din acțiunile companiei sunt deținute de persoane fizice.
Carpatica Asig și-a început activitatea în 1996, cu capital integral privat, sub denumirea ASA Asigurări Atlassib. Compania și-a schimbat denumirea în Carpatica Asig în anul 2004. Parte a grupului financiar Carpatica, compania are la nivel național peste 90 de unități, colaborează cu peste 5.000 de intermediari și practică doar asigurări generale (non-viață).
Contractele de leasing nu mai sunt titluri executorii pentru consumatori, adica pentru persoanele fizice, dar nu si pentru firme, conform unei noi legi in vigoare.Alta modificare prevede ca perioada în care o firma de leasing are dreptul să ceară rezilierea contractului din cauza neplăţii a crescut la trei luni.Este vorba de Legea nr. 83/2021 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 51/1997 privind operaţiunile de leasing şi societăţile de leasing, publicata in Monitorul Oficial Partea I nr. 401 din 16 aprilie 2021.In consecinta, firmele de leasing vor trebui să ceara unei instante de judecata executarea silita a consumatorilor.
Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care are ofera servicii IT pentru banci, a cumparat 63% din Banca Feroviara de la Valer Blidar, seful Astra Vagoane Calatori din... detalii
Fondul de pensii private NN Pensii, cel mai mare din Romania, a fost acuzat de Ziarul Financiar ca a investit intr-un mod pagubos banii viitorilor pensionari romani din Pilolul 2... detalii
Banca Nationala a Romaniei (BNR) dezvaluie ca nu mai putin de 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un amplu mecanism de spalare de bani negri proveniti din Rusia,... detalii