Care sunt bancile cu cele mai mici dobanzi la un credit de nevoi personale?

Autor:

Bancherul.ro
2021-05-31 11:03

Banca Transilvania ramane si in aceasta luna banca la care gasim cele mai mici dobanzi pentru un credit de nevoi personale dintre cele 23 de oferte de astfel de imprumuturi acordate de un numar de 13 banci, conform topului realizat de Bancherul.ro.

Clasamentul a tinut cont doar de dobanzile standard, nu si de cele valabile in anumite conditii, precum incasalarea salariului intr-un cont al bancii sau incheierea unei asigurari de viata.

Cel mai ieftin credit, acordat de Banca Transilvania (BT), are o dobanda variabila, compusa dintr-o marja fixa, de 5,75%, la care se adauga Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor (IRCC), in valoare de 1,67% in prezent, acesta modificandu-se o data la trei luni, in functie de evolutia dobanzilor din piata interbancara din urma cu doua trimestre.

Dobanda Anuala Efectiva (DAE), care arata costul total al unui imprumut, compus atat din dobanda, cat si din comisioane, este 7,68% pentru un astfel de credit acordat de BT, in valoare de 23.000 de lei pe o perioada de cinci ani.

BT acorda si imprumuturi cu o dobanda fixa de 8,9%, de asemenea cea mai mica din piata: DAE estse 9,27%, rata lunara – 476 lei, iar suma totala de rambursat – 28.579 de lei.

Printre primele cinci banci cu cele mai mici dobanzi la credite se mai regasesc Banca Romaneasca (DAE – 9,64%), BCR (DAE – 9,91%), Garanti BBVA (DAE – 10,30%) si CEC Bank (DAE – 10,77%).

Cel mai scump credit de nevoi personale se gaseste la Unicredit, cu o DAE de 15,96%, inca o data mai mare decat cel acordat de Banca Transilvania.

DAE medie la cele 23 de credite de nevoi personale a scazut in luna mai la 11,94%, de la 12,23% cat era in aprilie, cand de asemenea s-a redus coparativ cu luna anterioara, de la 12,49%.

Comentarii

Nu există comentarii pentru această știre.

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei

Diferență mare între dobânda la lei, de 6,50%, și cea la euro, de 2,25%

Diferența dintre dobânda de referintă la euro, de 2,25%, și cea la lei, de 6,50%, este destul de ridicată, de 4,25%, fiind posibil să crească și mai mult în acest... detalii

Dobada „de la…X%” la credite: de ce nu e corecta si cat e cea reala

Am spus-o si o repetam: reclamele facute de banci la credite cu dobanda „de la x%” nu sunt corecte. In primul rand, pentru ca pacalesc oamenii: „de la 5,25% sare... detalii

DNSC nu poate sa inchida un site pentru fraude, activ de peste 3 luni

DNSC (Directoratul National de Securitate Cibernetica) spune ca nu poate sa inchida site-ul Brua.ro (foto) pentru fraude cu investitii in actiuni Transgaz, desi este activ de peste 3 luni, la... detalii

Un site pentru fraude cu investitii este activ de peste 3 luni, desi ASF il poate restrictiona

Site-ul Brua.ro pentru fraude cu investitii in actiunile Transgaz este activ de cel putin 3 luni, desi ASF (Autoritatea pentru Supraveghere Financiara) este abilitata de lege sa ceara restrictionarea accesului... detalii