Care este strategia ING Bank pentru acest an: ne pregatim pentru o explozie a digitalizarii si cresterea cerintelor din partea clientilor

Autor:

Bancherul.ro
2016-03-02 20:58

ING Bank, cea care a lansat in Romania, inca din 2004, modelul self banking, banca fara ghisee, mizeaza acum, mai mult ca niciodata, pe digitalizare si canalele bancare electronice, dupa ce banca a inceput sa culeaga roadele acestei strategii din ultimii ani.

Michal Szczurek (foto), seful ING Bank, a discutat cu Bancherul.ro despre proiectele bancii in urmatoarea perioada, atat in privinta canalelor electronice si a platilor cu telefonul mobil, cat si a serviciilor traditionale precum creditarea IMM-urilor sau consultanta acordata clientilor.

“Ma astept ca in urmatoarea perioada sa asistam la o explozie a digitalizarii, iar bancile care nu vor fi pregatite cred ca vor suferi”, credite seful ING.

El considera ca peste doar cateva luni tranzactiile bancare de pe telefoanele mobile, prin intermediul aplicatiei de mobile banking, le vor depasi pe cele de pe computere, prin internet banking.

In privinta unei solutii de plata cu telefonul mobil, Szczurek spune ca o astfel de aplicatie va fi lansata, dar nu in urmatoarea perioada, “nu in urmatoarele 6 luni”.

De ce? “Pentru ca mai intai trebuie sa asteptam ca detinatorii de carduri contactless sa se obisnuiasca sa plateasca fara sa lase cardul din mana, doar prin apropierea acestuia de POS, si fara introducerea codului PIN, in cazul platilor de mica valoare. Cand aceste plati contactless vor deveni o obisnuinta, atunci vom putea trece si la platile cu telefonul mobil, care se vor face la fel, prin apropierea telefonului de un POS”.

ING i-a dotat deja pe toti clientii sai cu carduri contactless, iar 24% dintre acestia platesc deja contactless. ING are o cota importanta de piata, de 17% din platile cu carduri realizate in 2015.

Cum va arata viitoarea solutie de plata cu telefonul mobil

ING a derulat in 2013, in parteneriat cu Visa, un proiect pilot de plati tip NFC cu telefoanele mobile dotate cu aceasta tehnologie sau cu stickere tip NFC lipite pe telefoane, insa s-a dovedit ca putina lume este interesata de o astfel de solutie.

Serviciul avea doua mari neajunsuri: se putea instala doar pe telefoanele scumpe, iPhone 4 si Samsung Galaxy S si doar pentru platile la magazine sau alti furnizori de servicii dotati cu POS-uri tip contactless Visa payWave. (vezi aici detalii)

“Plateau doar angajatii nostri, la cantina, pentru ca este incomod sa ai lipit ceva de telefon, iar pe de alta parte putine telefonae sunt dotate cu sistemul NFC.”

In privinta viitoarei solutii de plata cu telefonul mobil, seful ING spune ca nu va fi realizata in parteneriat cu vreun operator de telefonie mobila sau o companie de plati, ci va fi o solutie a bancii, care va permite clientilor sa plateasca oriunde si oricum, indiferent de ce tip de telefon au, ce retea de telefonie sau ce solutie de plata utilizeaza.

Comentarii

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei

Crestere importanta a solvabilitatii bancilor

Cele 32 de institutii de credit din Romania si-au sporit profitul net cu 11%, echivalentul a 1,1 miliarde lei, la 11,5 miliarde lei, in primele 9 luni din acest an,... detalii

Nu ne mai pacaliti cu credite online cu dobanda 0%!

Ofertele de credite online cu dobanda 0 in prima luna sau prima saptamana ale unor IFN-uri precum Hora Credit sau Ferratum pot fi considerate o practica inselatoare, asadar ilegala, intrucat... detalii

Ce dobanzi au creditele online ale IFN-urilor, dupa plafonare

Dobanzile la creditele online acordate de IFN-uri au scazut doar putin, in general cu 0,2 puncte procentuale pe zi, de la 1,2% la 1% pe zi, adica 365% pe an,... detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi din oferta principalelor banci sunt, in ordine, cele emise de CEC Bank, Libra Bank si Banca Transilvania (BT), conform clasamentului intocmit de... detalii