Care banci au cele mai mici comisioane pentru conturile firmelor

Autor:

Bancherul.ro
2019-09-29 20:31

Comisioanele pentru operatiunile principale aferente unui cont pentru firma variaza destul de mult, la unele banci fiind inca o data mai mari decat la altele, reise din analiza costurilor practicate de 12 banci pentru un numar de 12 comisioane de baza, realizata de Bancherul.ro.

Cele mai ieftine banci pentru administrarea unui cont pe firma sunt, in ordine, OTP Bank, ING Bank, BCR si Banca Transilvania (BT), la care suma celor 12 comisioane se situeaza intre 120 si 137 de lei.

Comisioane inca o data mai mari, intre 303 si 260 de lei, le gasim la Patria Bank, Unicredit si Raiffeisen.
Pentru realizarea analizei au fost luate in calcul costurile urmatoarelor 12 comisioane standard:

1. Administrarea lunara a unui cont curent in lei pentru persoane juridice: cel mai ieftin este la BT – 5 lei, iar cel mai mare este la Unicredit – 10 euro (47 de lei), inca o data decat media practicata de cele 12 banci, de 25 de lei.

2. Administrarea anuala a unui card de debit: cel mai mic tarif este tot la BT, de 5 lei, iar cele mai mari la CEC Bank si Patria Bank, cu 60 de lei.

3. Administrarea lunara a serviciului de internet/mobile banking este gratuita la patru banci: Patria Bank, Garanti Bank, ING si Libra, cel mai scump fiind la Unicredit – 20 de euro.

4. Retragerea de numerar de pe card la bancomatele (ATM) proprii, ale bancilor care au emis cardul, variaza intre 0,2% din suma retrasa la BT, Unicredit si Patria, si ajunge la 0,5%, la BRD.

5. Retragerea de bani de pe card la bancomatele altor banci din Romania este de 0,5% la cele mai multe banci si ajunge la 1% plus 5,5 lei, la BCR.

6. Retragerea de numerar la bancomatele bancilor din alte banci este in general comisionata cu 1%, dar poate fi si inca o data mai scumpa, de 2%, la ING si Libra Bank.

7. Platile intrabancare (intre conturile aceleiasi banci) sunt gratuite la majoritatea bancilor, cu trei exceptii.

8. Platile interbancare online (catre conturile altor banci) au comisioane care variaza la majoritatea bancilor in functie de suma transferata si porneste de la 2,5 lei la Garanti si ajunge la 20 pentru sume mari, la Libra. Media este in jurul a 5 lei.

9. Platile interbancare in valuta online au la cele mai multe banci un comision de 0,10% din suma transferata, minim 10 euro. BCR este singura care a aplicat si la persoanele juridice, ca la cele fizice, comisioane identice cu cele in lei, conform noilor norme europene care intra in vigoare la finalul acestui an.

10. Platile intrabancare online in valuta sunt in general grauite, cu trei exceptii: BCR, Idea Bank si Patria Bank.

11. Incasarile de bani in cont, dintr-un cont al aceleiasi banci (intrabancare) au 0 comision la majoritatea bancilor, nu si la BCR, Raiffeisen si Patria Bank.

12. Incasarile interbancare, din conturile altor banci sunt necomisionate la doar patru banci: OTP, ING, Garanti si Unicredit.

 

Comentarii

De la: MihaiSubiect:

Băncile ptr locuințe

Comentariu:

In urma cu cativa ani, o cunostinta imi vindea un pont prin care imi puteam rotunji veniturile: economii plasate la BPL! Ce f?cuse cunostinta de fapt? Plasase fondurile la BPL si încasa prima de la stat de 25% f?r? ca suma de fapt sa fie utilizat? pentru cump?rarea unei locuințe! De fapt era un depozit simplu pe o perioad? mai mare de timp, cu condiția s? fi declarat în contractul semnat inițial ca sumele respective ce urmau s? fie depuse în cont urmau s? fie folosite pentru cump?rarea unei locuințe . Firesc era asa: tu client economisesc cat te ținea punga si in momentul in care aplica pentru credit, utilizai suma depuse ca avans/garantie pentru credit si doar atunci sa primesti 25% de la stat! Nu sa primesti aiurea, fara sa faci investitia!

De la: RADULESCU MARCELSubiect:

Mihai nu se pricepe

Comentariu:

Mihaita, ai citit ce prevedeau OUG 99/ 2006 -Titlul II si Normele Metodologice de aplicare a ei? Nu! Iaca: "NORME METODOLOGICE DIN 10.07.2009 CAP. II Condiții de acordare a primei de stat ART. 3 (1) Clientul bãncii de economisire și creditare în domeniul locativ va beneficia anual de prima de stat, cu condiția sã fi încheiat un contract de economisire-creditare pentru o duratã de minimum 5 (cinci) ani, fãrã a fi necesarã justificarea utilizãrii în scop locativ a sumei economisite, precum și sã nu se fi efectuat de cãtre banca de economisire și creditare în domeniul locativ, la solicitarea clientului, restituiri totale sau parțiale din sumele economisite, înainte de expirarea termenului de economisire." Asa era LEGEA, nu conteaza ce era sau nu firesc pentru cineva! Problema e ca statul a incalcat legea!

De la: RADULESCU MARCELSubiect:

BNR este responsabila, dar se ascunde dupa cires!!!!

Comentariu:

"Art. 294 Bancile de economisire si creditare in domeniul locativ sunt supuse conditiilor de autorizare aplicabile institutiilor de credit si conditiilor specifice stabilite prin reglementari de Banca Nationala a Romaniei, care se refera, fara a fi limitative, la: a)conditiile generale de afaceri si conditiile generale ale contractelor de economisire-creditare; b)indeplinirea cerintelor tehnice si de operare specifice; c)reglementarile proprii ale bancii de economisire si creditare in domeniul locativ privind procedura de derulare simplificata a contractelor de economisire-creditare; d)tipurile de contracte propuse a fi puse la dispozitia clientilor." "Art. 302 Oferirea unor noi tipuri de contracte este supusa aprobarii Bancii Nationale a Romaniei cu cel putin 3 luni inainte de punerea la dispozitia clientilor a acestor contracte si trebuie sa fie conforme prevederilor cuprinse in Conditiile generale de afaceri si in Conditiile generale ale contractelor de economisire-creditare aprobate." "Art. 310 (1)Banca Nationala a Romaniei este imputernicita sa ia toate masurile necesare pentru ca activitatile de economisire si creditare in sistem colectiv pentru domeniul locativ sa se desfasoare in conformitate cu Conditiile generale de afaceri si cu Conditiile generale ale contractelor de economisire-creditare, precum si cu celelalte conditii stabilite prin prezenta ordonanta de urgenta si prin reglementarile emise in aplicarea acesteia. (2)in situatia in care exista date certe care conduc la concluzia ca o banca de economisire si creditare in domeniul locativ nu isi va putea onora obligatiile, Banca Nationala a Romaniei poate interzice acesteia, pe o perioada limitata, incheierea de noi contracte de economisire-creditare. (3)Daca situatia prevazuta la alin. (2) nu este remediata, Banca Nationala a Romaniei poate dispune retragerea autorizatiei si initierea procedurii de derulare simplificata a contractelor de economisire-creditare. (4)Prin procedura de derulare simplificata a contractelor de economisire-creditare se urmareste realizarea aporturilor banesti ale clientilor si ale bancii de economisire si creditare in domeniul locativ, aferente contractelor de economisire-creditare existente, in sensul protejarii intereselor clientilor." CIRESUL este I.C.C.J.!!!!!!!!! Sper sa castigam la CJUE sau la CEDO.

De la: RADULESCU MARCELSubiect:

Concluzie

Comentariu:

Deci, daca eu am avut un contract de economisire-creditare tip"ECONOMII" (care era doar pentru economisire, nu si pentru creditare), inseamna ca acest tip de contract a fost AUTORIZAT in prealabil de BNR, pentru ca altfel n-ar fi existat! Despre ce vorbim cand ne referim la pozitia BNR?!

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei

Dobada „de la…X%” la credite: de ce nu e corecta si cat e cea reala

Am spus-o si o repetam: reclamele facute de banci la credite cu dobanda „de la x%” nu sunt corecte. In primul rand, pentru ca pacalesc oamenii: „de la 5,25% sare... detalii

DNSC nu poate sa inchida un site pentru fraude, activ de peste 3 luni

DNSC (Directoratul National de Securitate Cibernetica) spune ca nu poate sa inchida site-ul Brua.ro (foto) pentru fraude cu investitii in actiuni Transgaz, desi este activ de peste 3 luni, la... detalii

Un site pentru fraude cu investitii este activ de peste 3 luni, desi ASF il poate restrictiona

Site-ul Brua.ro pentru fraude cu investitii in actiunile Transgaz este activ de cel putin 3 luni, desi ASF (Autoritatea pentru Supraveghere Financiara) este abilitata de lege sa ceara restrictionarea accesului... detalii

Site-ul pentru fraude Brua.ro este activ de luni de zile, fara ca ASF sau DNSC sa faca ceva

- Cum explicati ca site-ul Brua.ro, pentru fraude online (scam) cu investitii in actiuni Transgaz, inca functioneaza, la 3 luni de la publicarea unui articol pe site-ul Bancherul.ro. - Care... detalii