Care banci au cele mai mari dobânzi la depozitele în lei pentru persoane fizice?

Autor:

Bancherul.ro
2022-08-03 08:29

Bancile cu cele mai mari dobânzi la depozitele în lei pentru persoane fizice sunt Intesa, CEC Bank și Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat în calcul cele mai importante 16 bănci românești. (vezi foto)

Cele mai mici dobânzi le plătesc BCR, Credit Europe Bank și Unicredit.

Cea mai mare dobânda la un depozit în lei o găsim la Intesa: 8% pe an, la depozitul în lei la termen de 3 ani (36 de luni), urmată de CEC Bank, cu 7,5% și Banca Transilvania (BT), cu 7% pe an.

La depozitele pe termen de 1 an, cele mai ridicate dobânzi sunt la Patria Bank și Intesa (7,25%), CEC Bank (7,20%) și First Bank (7,15%).

Comparativ, cele mai mici depozite la termen de un an sunt la BCR (4,5%), Credit Europe Bank (4,75%) și Unicredit (5,70%).

Pe termen scurt, de o luna, dobânzile au ajuns la 5,75% pe luna la Intesa, 5,20% la CEC Bank și 5% la Patria Bank.

În cazul depozitelor pe 3 luni, cele mai ridicate dobânzi le plătesc Intesa (6,25%), CEC Bank (5,70%) și Patria Bank (5,50%).

Media dobânzilor la depozitele în lei la termen de un an facute la ghișeele bancilor este 6,08%.

La depozitele înființate online, dobânda este mai mare: 6,32%.

Cat castigam cu un depozit de 10.000 de lei

Dacă luam în calcul și comisioanele pentru administrarea unui cont curent, a aplicațiilor de mobile banking și internet banking, precum și cele pentru retragerea banilor de la ghișeu și bancomate, bancile cu cele mai mari dobânzi oferă și cele mai mari câștiguri.

În cazul unui depozit de 10.000 de lei pe 12 luni, cu retragerea banilor de la ATM-ul propriu al băncii la care avem depozitul, câștigul obținut este de 725 de lei la Intesa, 720 de lei la CEC Bank și 705 lei la Patria Bank.

Dacă adăugăm comisioanele pentru administrarea contului și a celor pentru aplicațiile online, cel mai bun câștig îl obținem la CEC Bank (682 lei), Libra Bank (625 lei) și First Bank (623 lei).

Cele mai mici câștiguri sunt la BCR (450 de lei), Credit Europe Bank (455 lei), Unicredit (580 de lei).

Comentarii

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei

Crestere importanta a solvabilitatii bancilor

Cele 32 de institutii de credit din Romania si-au sporit profitul net cu 11%, echivalentul a 1,1 miliarde lei, la 11,5 miliarde lei, in primele 9 luni din acest an,... detalii

Nu ne mai pacaliti cu credite online cu dobanda 0%!

Ofertele de credite online cu dobanda 0 in prima luna sau prima saptamana ale unor IFN-uri precum Hora Credit sau Ferratum pot fi considerate o practica inselatoare, asadar ilegala, intrucat... detalii

Ce dobanzi au creditele online ale IFN-urilor, dupa plafonare

Dobanzile la creditele online acordate de IFN-uri au scazut doar putin, in general cu 0,2 puncte procentuale pe zi, de la 1,2% la 1% pe zi, adica 365% pe an,... detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi din oferta principalelor banci sunt, in ordine, cele emise de CEC Bank, Libra Bank si Banca Transilvania (BT), conform clasamentului intocmit de... detalii