Bancile cu cele mai mari dobânzi la depozitele în lei pentru persoane fizice sunt Intesa, CEC Bank și Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat în calcul cele mai importante 16 bănci românești. (vezi foto)
Cele mai mici dobânzi le plătesc BCR, Credit Europe Bank și Unicredit.
Cea mai mare dobânda la un depozit în lei o găsim la Intesa: 8% pe an, la depozitul în lei la termen de 3 ani (36 de luni), urmată de CEC Bank, cu 7,5% și Banca Transilvania (BT), cu 7% pe an.
La depozitele pe termen de 1 an, cele mai ridicate dobânzi sunt la Patria Bank și Intesa (7,25%), CEC Bank (7,20%) și First Bank (7,15%).
Comparativ, cele mai mici depozite la termen de un an sunt la BCR (4,5%), Credit Europe Bank (4,75%) și Unicredit (5,70%).
Pe termen scurt, de o luna, dobânzile au ajuns la 5,75% pe luna la Intesa, 5,20% la CEC Bank și 5% la Patria Bank.
În cazul depozitelor pe 3 luni, cele mai ridicate dobânzi le plătesc Intesa (6,25%), CEC Bank (5,70%) și Patria Bank (5,50%).
Media dobânzilor la depozitele în lei la termen de un an facute la ghișeele bancilor este 6,08%.
La depozitele înființate online, dobânda este mai mare: 6,32%.
Cat castigam cu un depozit de 10.000 de lei
Dacă luam în calcul și comisioanele pentru administrarea unui cont curent, a aplicațiilor de mobile banking și internet banking, precum și cele pentru retragerea banilor de la ghișeu și bancomate, bancile cu cele mai mari dobânzi oferă și cele mai mari câștiguri.
În cazul unui depozit de 10.000 de lei pe 12 luni, cu retragerea banilor de la ATM-ul propriu al băncii la care avem depozitul, câștigul obținut este de 725 de lei la Intesa, 720 de lei la CEC Bank și 705 lei la Patria Bank.
Dacă adăugăm comisioanele pentru administrarea contului și a celor pentru aplicațiile online, cel mai bun câștig îl obținem la CEC Bank (682 lei), Libra Bank (625 lei) și First Bank (623 lei).
Cele mai mici câștiguri sunt la BCR (450 de lei), Credit Europe Bank (455 lei), Unicredit (580 de lei).
Site-ul Brua.ro pentru fraude cu investitii in actiunile Transgaz este activ de cel putin 3 luni, desi ASF (Autoritatea pentru Supraveghere Financiara) este abilitata de lege sa ceara restrictionarea accesului... detalii
- Cum explicati ca site-ul Brua.ro, pentru fraude online (scam) cu investitii in actiuni Transgaz, inca functioneaza, la 3 luni de la publicarea unui articol pe site-ul Bancherul.ro. - Care... detalii
Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii ani la creditele ipotecare sunt, in ordine, Banca Transilvania (BT), CEC Bank, BRD si Unicredit, conform topului realizat de Bancherul.ro pe... detalii
O noua banca digitala, Addiko Bank, a intrat in Romania, prin intermediul subsidiarei din Slovenia a grupului bancar austriac omonim, de marime semnificativa, supervizat de Banca Centrala Europeana (BCE). Addiko... detalii