Cand banca iti spune ca primesti cardul gratis, trebuie sa intrebi cat te costa

Autor:

Bancherul.ro
2023-07-26 18:38

„Am deschis un cont pentru studenti, am intrebat de comisioane sau alte plati aditionale, au zis ca nu exista, dar astazi ma trezesc cu o suma de bani pe minus, cica un comision de administratie. Sun frumos la call center, mi se explica ca nu am respectat niste criterii, ii spun ca nu mi-au fost prezentate criterii. Este legal?”, intreaba un cititor.

“Soția a lucrat la Polonia unde și-a făcut cont la banca Paribas. Cind a trebuit să se întoarcă acasă, ea a dorit să închidă contul și să lichideze cardul, dar ei i sa spus că cardul se întreține gratis de aceia poate pleca acasă fără de al lichida.

Acasă însă au început a veni lunar înștiințări de necesitate de a plăti comisioane, și timp de un an sa ridicat sima la 15 euro. Acuma nu știm ce e de făcut, oare chiar trebuie de dus la bancă și de rezolvat?”, se plange alt cititor.

Cand vi se promite ca ceva este gratis, trebuie sa va amintiti de vorba care spune ca nimic nu e gratis.

Daca banca va spune ca aveti cardul gratis, ca nu trebuie sa platiti comisioane pentru el, s-ar putea sa fie o doar o jumatate de adevar. Pentru ca un card functioneaza pe baza unui cont, iar acesta s-ar putea sa aiba comisioane.

Sau s-ar putea sa aveti la pachet si alte servicii bancare, precum aplicatia de mobile banking sau alerte prin SMS, care la randul lor ar putea sa aibe un abomanent lunar.

Exista si situatia in care cardul si pachetul de servicii pot fi gratuite, dar cu una sau mai multe conditii: sa incasezi lunar in cont salariul sau o anumita suma de bani si sa faci plati cu cardul.

Sfat: cand va faceti un card, verificati toate costurile pachetului aferent respectivului card, cu cont, aplicatie, alerte si alte servicii aferente pachetului.

Informati-va si care sunt conditiile care trebuie indeplinite pentru ca un card sau pachet de cont curent sa fie gratuit, adica fara comision lunar de administrare.

Comentarii

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Educatie financiara

VFR Invest este teapa cu investitii in criptomonede?

Vfr Invest, cu adresa de internet vfr-invest.online (vezi foto) este o inselaciune, nu este o platforma de investitii reale. Pe aceasta pagina de internet sunteti pacalita, prin intermediul unei aplicatii false, ca... detalii

Ce înseamnă bugetul general consolidat și care este situația lui?

Bugetul general consolidat cuprinde toate bugetele din sistemul bugetar de stat, definite ca atare prin acte legislative. El include: bugetul de stat; bugetul centralizat al unităților administrativ-teritoriale; bugetul asigurărilor sociale de stat; bugetul asigurărilor pentru șomaj; Fondul național unic de asigurări sociale sănătate; bugetul instituțiilor publice finanțate integral sau parțial din venituri proprii etc. Simplificat, la bugetul de stat propriu-zis și al instituțiilor publice se adaugă gestiunea banilor pe plan local și cea pe funcții de bază, precum sănătatea, pensiile și șomajul. Ca ordin de mărime, veniturile la bugetul de stat reprezintă, de fapt, cam jumătate din sumele încasate per total iar cele locale și pentru pensii se apropie de câte un sfert din total. Concret, iată cum arata situația banilor gestionați de stat după primele 11 luni din 2024: Se poate observa că, în... detalii

De ce nu e bine sa investim in criptomonede

Dupa sustinerea criptomonedelor de Donald Trump in America, monedele virtuale sunt promovate acum pe Facebook si de un important influencer, vedeta TV Dan Negru: „Porsche-ul lui David Popovici mi-a amintit... detalii

Brua.ro, un site pentru inselaciuni cu investitii in actiuni

Brua.ro este un site activ in prezent, prin care se deruleaza inselaciuni cu investitii in cunoscutul proiect BRUA al Transgaz pentru transportul gazelor. Pe acest site (vezi foto) sunt atrase... detalii