BT Mic obtine resurse de la IFC pentru a credita start-up-uri si firme mici

Autor:

Bancherul.ro
2020-01-30 19:34

IFC, parte din Grupul Banca Mondială, oferă 16 milioane de dolari, echivalentul în lei, companiei BT Mic, pentru creşterea accesului la finanțare a microcompaniilor şi pentru facilitarea incluziunii financiare a femeilor cu spirit antreprenorial din România, se arata intr-un comunicat de presa, in care se mai adauga urmatoarele:

Instituțiile financiare nebancare joacă un rol important în finanțarea microcompaniilor, finanțarea asigurată de acestea fiind de sub 2% din PIB în România.

Jumătate din finanțarea IFC este destinată microcompaniilor deținute de femei, prin acest demers dorindu-se impulsionarea lor pentru a juca un rol mai important în economie.

“Sprijinul oferit de IFC va permite BT Mic să ofere finanțări atât de necesare pentru start-up-uri și întreprinderi mici din România”, declară Cristina Șindile, CEO BT Mic.

„Disponibilitatea finanțării pentru acești mici antreprenori este esențială pentru durabilitatea businesului și capacitatea lor de a crea locuri de muncă și de a contribui la dezvoltarea economiei.”

„Creșterea accesului la finanțare pentru segmentele care merită mai mare atenție, cum ar fi microcompaniile, este un mecanism esențial pentru pentru sprijinirea dezvoltării sectorului privat, în special în regiunile mai puțin dezvoltate din România”, a declarat Vittorio Di Bello, senior manager al IFC pentru Europa și Asia Centrală.

„Ne aşteptăm ca această finanțare să contribuie mai ales la stimularea intermedierii financiare pentru femeile-antreprenor.”

BT Mic este companie a Grupului Financiar Banca Transilvania, dedicată finanțării afacerilor mici, inclusiv start-up-uri, care completează rolul BT de susținere a antreprenorilor români.

Se adresează antreprenorilor cu o cifra de afaceri de până la 1 milion de lei, indiferent de domeniul de activitate şi de forma de organizare – societăți comerciale, persoane fizice autorizate, întreprinderi/asociații familiale, întreprinderi individuale, liber profesionişti, persoane care desfăşoară activități economice.

Până acum,BT Mic a susținut 10.000 de microîntreprinderi.

IFC este organizație a Băncii Mondiale, cea mai mare instituție de dezvoltare economică globală cu focus pe sectorul privat din piețele emergente. Aceasta lucrează cu peste 2.000 de companii din întreaga lume, folosind capitalul, expertiza și influența instituției pentru a crea piețe și oportunități acolo unde sunt cele mai necesare.

În 2019, IFC a oferit peste 19 miliarde de dolari în finanțări pe termen lung pentru țările în curs de dezvoltare, într-un demers de a creşte puterea sectorului privat de a pune capăt sărăciei extreme și de a stimula prosperitatea comună. 

Comentarii

??????

?

Remarcați și faptul că tipărirea de bani mai mulți decât creșterea economică depreciază indicatori precum, inflația, deficitul bugetar, puterea de cumpărare a monedei, îndatorarea publică pentru finanțarea deficitelor bugetare, rezervele valutare de la BNR, tipărirea de bani de către BNR, nejustificați de creșterea economică, transformându-se într-un fel de Caritas sau FNI la care "câștigă" apropiați ai guvernărilor și ai ălora din mediul bancar, ? Remarcați deci și faptul că ăia de la BNR și de la guvernare desfășoară o activitate în multe aspecte comparabilă cu a ălora de la Caritas și FNI, reflectată îndeosebi în îndatorarea publică și în acumulările de valori ale unor indivizii ce obțin bunuri și alte valori materiale prin valorificarea "politicilor monetare de îndatorare publică", ?

RADULESCU MARCEL

FNI

Am remarcat de mult timp! Dar nu m-asteptam ca BNR sa considere sistemul bauspar romanesc tot un fel de FNI! Sa-i ia mama dracului!

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Ultima Ora

Ce oferte pot primi clientii BCR cu card de salariu si mai multe produse?

BCR a lansat „Programul de beneficii George”, prin care clientii bancii cu card de salariu si mai multe produse primesc diverse oferte, precum reduceri de dobanda la credite, dobanzi mai... detalii

Vrem ramburarea anticipata a creditelor din aplicatiile bancare

Este una dintre cele mai mari doleante ale clientilor bancilor, care utilizeaza tot mai mult serviciile bancare pe telefon, fara sa mai mearga la unitatile bancare. Problema este ca doar... detalii

Cardurile OTP Bank nu vor mai putea fi folosite din 1 martie

Banca Transilvania și OTP Bank România anunță informații de interes privind accesarea serviciilorși produselor OTP Bank România în perioada 28 februarie – 2 martie 2025, conform unui comunicat de presa,... detalii

Bancile au solutionat amiabil 1.000 de reclamatii ale clientilor prin CSALB, in 2024

În 2024 băncile au acceptat să intre în 1.077 de negocieri cu consumatorii, în urma solicitărilor trimise de aceștia către Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor din domeniul Bancar (CSALB), conform... detalii