BRD se asteapta la o aterizare lina (soft landing) a economiei in vara anului viitor

Autor:

Bancherul.ro
2019-08-10 13:43

Francois Bloch, seful BRD, a treia banca dupa marime din Romania, dupa BT si BCR, se asteapta ca anul viitor economia Romaniei sa sufere o aterizare lina (soft landing), motiv pentru care banca franceza a implementat o politica prudenta a activitatii sale.

“Ne asteptam ca in vara lui 2020 economia Romaniei sa aiba un soft landing, in contextul cresterii deficitelor gemene, motiv pentru care am adoptat o strategie prudenta”, a declarat seful BRD, Francois Bloch, in cadrul conferintei cu investitorii prilejuita de prezentarea rezultatelor financiare din trimestrul doi.

Din acest motiv, a precizat el, BRD a decis sa-si diminueze volumul de credite acordate firmelor, sub media pietei, tinand cont si de faptul ca dobanzile pentru aceste credite au scazut semnificativ.

“Am observat o scadere semnificativa a dobanzilor, de aceea am ales sa protejam profitabilitatea bancii. Am tinut cont si de faptul ca ne asteptam la un soft lending la mijlocul anului trecut, adica a scaderii economiei, din cauza deficitelor gemene, motiv pentru care am adoptat o strategie prudenta”.

Seful BRD a precizat insa ca profitul BRD va ramane ridicat si in urmatoarele trimestre, intrucat “banca este pe baze solide, inca avem potential de crestere a activitatii, atat pe creditare si economisire, cat si pe tranzactii.”

BRD a acordat in acest an si mai putine credite ipotecare noi fata de anul trecut, creditele Prima Casa avand o pondere de 40% din total, majorandu-si in schimb creditele pentru consum.

Costul riscului la creditele retail a fost sub 50 de puncte de baza.

BRD a inchis 55 unitati in ultimul an, pe fondul cresterii utilizarii aplicatiilor online.

Banca a inregistrat si o crestere puternica a fondurilor de investitii administrate de BRD Asset Management, o strategie de stimulare a solutiilor alternative de ecomosire.

BRD a calculat o taxa pe active de 80 milioane lei in acest an.

 

Comentarii

Popescgu Gheorghe

CONVERSIA CREDITELOR IN CHF

Asteptam cu drag preluarea bancii si o oferta concreta de conversie a creditelor din CHF in RON avand in vedere ca era singura banca din sistem care nu a realizat acest lucru pana in prezent! Acum numai impiedica nimeni statul sa ofere romanilor conversie la cursul de la data acordarii avand in vedere ca e banca statului si tot doreau sa promulge o lege in acest sens.

fedorciuc mariana

oare vor face ceva in legatura cu creditele in CHF preluate?

Pe noi, clientii cu credite in CHF, preluati, ne intereseaza daca noua banca EXIMBANK va face ceea ce nu a facut Banca Romaneasca....o oferta similara sau mai buna de restructurare a creditelor in CHF, moneda toxica a dlui ISARESCU, marele bancher al tarii. Sa vedem cum va proceda EXIMBANK, avand in vedere ca e banca statului si politicienii nostri, inclusiv dl Teodorovici, s-au tot dat de ceasul mortii ca ne sustin, ca bancile ne-au jupuit etc....Sa-i vedem la treaba, cu ofertele de restructurare/negociere/conversie cat mai curand.

Daniel

Chf

După achiziționarea Băncii Românești ...au șansa să se ridice sau să coboare ...ca imagine.Totul depinde de cum tratează clienții cu credite in chf.Succes !

iosis

risc valutar

Cine va pus sa luati credite in CHF??? Si pe mine au incercat sa ma abureasca cu CHF dar nu am picat in capcana.Va-ti bucurat atunci ce afacere buna ati facut dar nu ati studiat putin moneda si riscul valutar iar acum va plangeti ca babele.Si la mine la data acordarii imprumutului euro era 3.3 iar acum este 4.8 ! Eu nu platesc mai mult ? pentru euro nu exista risc valutar ? De ce doar pe voi cu credite in CHF vreti ajutor de la stat , cei cu euro nu sunt in aceiasi situatie ?

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Interviu

Contractul de credit e ca un manual de utilizare la care nu te uiti niciodata

Sistemul bancar din România este printre cele mai modee È™i performante din întreaga lume, spune Radu GheÈ›ea în cadrul podcasturilor găzduite de Centrul de SoluÈ›ionare Alteativă a Litigiilor în domeniul... detalii

Daca ai credit, trebuie sa ai puse deoparte 6 rate de rezerva

• Confuzia dintre dorinÈ›e È™i nevoi duce la imposibilitatea corelării veniturilor cu cheltuielile• MulÈ›i oameni sunt deconectaÈ›i de la propria situaÈ›ie financiară. Unii nu È™tiu care sunt veniturile familiei. AlÈ›ii... detalii

Viva Credit a redus dobanda la credite de la 1,2% la 1% pe zi

Viva Credit a redus dobanda la creditele mai mici de 5.000 de lei de la 1,2% pe zi la 1% pe zi, pentru a se conforma Legii 243/2024 privind plafonarea... detalii

Creditul e bun daca te ajuta sa-ti cresti veniturile si sa-ti scazi cheltuielile

Provocările fiscale È™i economice ale anului 2025 trebuie să-i găsească pregătiÈ›i pe consumatori, iar administrarea finanÈ›elor personale devine un imperativ pentru cei care vor să îÈ™i păstreze confortul din prezent... detalii