Francois Bloch, seful BRD, a treia banca dupa marime din Romania, dupa BT si BCR, se asteapta ca anul viitor economia Romaniei sa sufere o aterizare lina (soft landing), motiv pentru care banca franceza a implementat o politica prudenta a activitatii sale.
“Ne asteptam ca in vara lui 2020 economia Romaniei sa aiba un soft landing, in contextul cresterii deficitelor gemene, motiv pentru care am adoptat o strategie prudenta”, a declarat seful BRD, Francois Bloch, in cadrul conferintei cu investitorii prilejuita de prezentarea rezultatelor financiare din trimestrul doi.
Din acest motiv, a precizat el, BRD a decis sa-si diminueze volumul de credite acordate firmelor, sub media pietei, tinand cont si de faptul ca dobanzile pentru aceste credite au scazut semnificativ.
“Am observat o scadere semnificativa a dobanzilor, de aceea am ales sa protejam profitabilitatea bancii. Am tinut cont si de faptul ca ne asteptam la un soft lending la mijlocul anului trecut, adica a scaderii economiei, din cauza deficitelor gemene, motiv pentru care am adoptat o strategie prudenta”.
Seful BRD a precizat insa ca profitul BRD va ramane ridicat si in urmatoarele trimestre, intrucat “banca este pe baze solide, inca avem potential de crestere a activitatii, atat pe creditare si economisire, cat si pe tranzactii.”
BRD a acordat in acest an si mai putine credite ipotecare noi fata de anul trecut, creditele Prima Casa avand o pondere de 40% din total, majorandu-si in schimb creditele pentru consum.
Costul riscului la creditele retail a fost sub 50 de puncte de baza.
BRD a inchis 55 unitati in ultimul an, pe fondul cresterii utilizarii aplicatiilor online.
Banca a inregistrat si o crestere puternica a fondurilor de investitii administrate de BRD Asset Management, o strategie de stimulare a solutiilor alternative de ecomosire.
BRD a calculat o taxa pe active de 80 milioane lei in acest an.
Sistemul bancar din România este printre cele mai modee È™i performante din întreaga lume, spune Radu GheÈ›ea în cadrul podcasturilor găzduite de Centrul de SoluÈ›ionare Alteativă a Litigiilor în domeniul... detalii
• Confuzia dintre dorinÈ›e È™i nevoi duce la imposibilitatea corelării veniturilor cu cheltuielile• MulÈ›i oameni sunt deconectaÈ›i de la propria situaÈ›ie financiară. Unii nu È™tiu care sunt veniturile familiei. AlÈ›ii... detalii
Viva Credit a redus dobanda la creditele mai mici de 5.000 de lei de la 1,2% pe zi la 1% pe zi, pentru a se conforma Legii 243/2024 privind plafonarea... detalii
Provocările fiscale È™i economice ale anului 2025 trebuie să-i găsească pregătiÈ›i pe consumatori, iar administrarea finanÈ›elor personale devine un imperativ pentru cei care vor să îÈ™i păstreze confortul din prezent... detalii