BRD, a treia banca din Romania, este implicata in doua noi cazuri de acordare de credite ilegale unor persoane publice, respectiv Elena Udrea, Adrian Sarbu si Sorin Rosca Stanescu.
In dosarul DIICOT citat de presa se regaseste si numele fostului vicepresedinte al BRD, Sorin Popa, care ar fi fost responsabil de acordarea respectivelor credite in conditii preferentiale, fara suficiente garantii sau cu garantii imobiliare supraevaluate.
Procurorii au deschis un nou dosar pe numele Elenei Udrea, în legătură cu un credit luat de la BRD, cauza aflându-se în instrumentarea procurorilor DNA, transmite Agerpres.
Numele Elenei Udrea apare în dosarul creditelor ilegale luate de la BRD, în care procurorii DIICOT i-au pus sub acuzare vineri pe omul de afaceri Adrian Sârbu și pe fostul senator Sorin Roșca Stănescu.
Din primele informații, Elena Udrea ar fi luat un credit de 3 milioane de euro, care ar fi fost girat cu un teren supraevaluat.
Potrivit DIICOT, procurorii de la această structură și-au declinat competența în favoarea DNA, la data de 4 martie, în legătură cu dosarul deschis pe numele Elenei Udrea.
Adrian Sarbu si Sorin Rosca Stanescu, cercetati pentru fraudarea BRD
Adrian Sârbu și Sorin Roșca Stănescu au fost aduși vineri la sediul DIICOT pentru a fi audiați într-un dosar de fraude bancare, în care sunt suspectați de înșelăciune și spălare de bani, după ce au luat credite de la o sucursală a BRD fără a mai înapoia banii.
Potrivit DIICOT, prejudiciul reținut în sarcina lui Adrian Sârbu este de 4 milioane de dolari iar în cazul lui Sorin Roșca Stănescu prejudiciul este de 3 milioane de euro.
În prezent, Adrian Sârbu este arestat în alt dosar, respectiv cel de evaziune fiscală de la Mediafax, iar Sorin Roșca Stănescu se află în penitenciar, el fiind condamnat în dosarul “Rompetrol”.
Audierea celor doi are loc într-un dosar legat de alt dosar mai vechi, trimis în instanță în octombrie 2013, și în care sunt judecați oameni de afaceri și bancheri, printre care se află și Marius Locic, pentru o fraudă de 85 milioane de euro cu credite imobiliare de la BRD.
În prezent, Adrian Sârbu este arestat în alt dosar, respectiv cel de evaziune fiscală de la Mediafax, iar Sorin Roșca Stănescu se află în penitenciar, el fiind condamnat în dosarul “Rompetrol”.
Contractele de leasing nu mai sunt titluri executorii pentru consumatori, adica pentru persoanele fizice, dar nu si pentru firme, conform unei noi legi in vigoare.Alta modificare prevede ca perioada în care o firma de leasing are dreptul să ceară rezilierea contractului din cauza neplăţii a crescut la trei luni.Este vorba de Legea nr. 83/2021 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 51/1997 privind operaţiunile de leasing şi societăţile de leasing, publicata in Monitorul Oficial Partea I nr. 401 din 16 aprilie 2021.In consecinta, firmele de leasing vor trebui să ceara unei instante de judecata executarea silita a consumatorilor.
Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care are ofera servicii IT pentru banci, a cumparat 63% din Banca Feroviara de la Valer Blidar, seful Astra Vagoane Calatori din... detalii
Fondul de pensii private NN Pensii, cel mai mare din Romania, a fost acuzat de Ziarul Financiar ca a investit intr-un mod pagubos banii viitorilor pensionari romani din Pilolul 2... detalii
Banca Nationala a Romaniei (BNR) dezvaluie ca nu mai putin de 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un amplu mecanism de spalare de bani negri proveniti din Rusia,... detalii