BRCI, banca lui Umbrarescu, a avut pierderi de 35,3 milioane lei in 2014

Autor:

Bancherul.ro
2015-06-18 01:18

Banca Romana de Credite si Investitii (BRCI), infiintata de omul de afaceri Dorinel Umbrarescu, patronul unor firme de constructii de drumuri si infrastructura rutiera precum Tehnostrade si Spedition UMB, a avut in 2014, primul an de activitate, o pierdere de 35,3 milioane lei, conform raportului financiar publicat de banca.

Banca a avut cheltuieli de functionare in valoare de 14 milioane lei, la care s-au adaugat salariile angajatilor in valoare de 27 milioane lei, totalul cheltuielilor de exploatare fiind de 44 milioane lei, in timp ce veniturile din dobanzi si comisioane au fost de doar 9 milioane lei.

BRCI a fost infiintata dupa ce Umbrarescu a preluat, in primavara lui 2013, in schimbul a 10 milioane de euro, licenta si o parte din activele si infrastructura fostei banci grecesti ATE Bank, o alta parte din activele fostei banci fiind preluate de Piraeus Bank.

BRCI a fost gandita si structurata de catre fostul vicepresedinte al Raiffeisen Bank, Marinel Burduja, care s-a retras insa de la conducerea bancii, in noiembrie 2014, se pare in urma unor neintelegeri cu patronul Umbrarescu.

BRCI avea active in valoare de 254,9 milioane lei la sfarsitul lui 2014, bilantul bancii crescand de 2,7 ori in urma preluarii ATE Bank, se arata in raportul financiar.

Creditele acordate clientilor se ridica la 47,2 milioane lei, fata de 3,6 milioane in 2013, in timp ce titlurile de stat cumparate de banca au valoarea de 123,5 milioane lei, fata de 48 milioane in anul precedent.

BRCI a atras depozite de la clienti in valoare de 136 milioane lei la sfarsitul lui 2014, fata de 35 milioane in 2013.

BRCI are un capital social de 125 milioane lei, in crestere de la 37 milioane lei in 2013, capitalurile proprii fiind de 95 milioane lei, dupa scaderea pierderii acumulate de 36 milioane lei.

Banca si-a reorganizat reteaua de unitati prin inchiderea a 7 unitati din Brasov, Iasi, Craiova, Pitesti, Bucuresti Dorobanti, Braila si Galati, relocarea a 6 unitati din Bacau, Constanta, Ploiesti, Oradea, Timisoara, Cluj si deschiderea a doua sedii noi in Bucuresti.

BRCI avea 185 de angajati la sfarsitul lui 2014.

La finalul lui 2014, BRCI avea 750 de clienti persoane juridice, carora le-a acordat credite de 75,2 milioane lei, utilizate in proportie de 76%, respectiv 56,9 milioane lei, dintre care 14,5 milioane lei sunt expunere extrabilantiera.

Activele totale ale diviziei afaceri persoane juridice, exclusiv partile afiliate, se ridicau la 42,7 milioane lei, in timp ce pasivele erau de 29,2 milioane lei in decembrie 2014.

Pe de alta parte, BRCI are un numar de 2.938 de clienti persoane fizice cu 983 de carduri de debit, activele acestora ridicandu-se la 5,5 milioane lei, in timp ce pasivele au fost de 25 milioane lei.

Comentarii

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Profil

Aplicațiile BT Pay și BT Go înlocuiesc BT24 și NeoBT

BT Pay și BT Go înlocuiesc treptat BT24 și NeoBT, devenind singurele aplicații prin care cliențiipersoane fizice și firme vor face banking cu Banca Transilvania, anunta banca intr-un comunicat, in... detalii

Banca Transilvania introduce inteligența artificială în BT Pay

Utilizatorii BT Pay au la dispoziție un asistent virtual (Chat BT) pentru informații cu privire la funcționalitățile aplicației, precum și despre produsele și serviciile Băncii Transilvania, anunta banca intr-un comunicat,... detalii

De cine este detinuta Garanti BBVA Romania?

Actionarul majoritar al Garanti BBVA Romania este G Netherlands B.V., o companie cu raspundere limitata cu sediul in Amsterdam, Olanda, care este detinuta 100% in mod indirect de Turkiye Garanti... detalii

Credite cu garantii UE pentru legumicultori, fermieri si mici afaceri de la Patria Credit

Patria Credit IFN SA, instituție financiară nebancară parte a Patria Bank Group, anunță semnarea unui nou acord de garantare cu Fondul European de Investiții (FEI), prin programul EUInvest, pentru acordarea... detalii