BANCI | Ultima Ora

Bernanke: Noi stimulente financiare ar fi necesare pentru sprijinirea economiei in recesiune

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-10-21 08:41

Ben Bernanke, preşedintele Federal Reserve (Fed), a declarat luni în faţa Congresului că ar putea fi nevoie de un nou val de cheltuieli guvernamentale, în condiţiile în care economia se confruntă cu o perioadă prelungită de încetinire a creşterii, relatează Reuters.

"În condiţiile în care creşterea economică va fi slabă timp de câteva trimestre şi, având în vedere riscurile ca perioada să se prelungească, pare adecvat în context ca reprezentanţii Congresului să ia în considerare pregătirea unui pachet fiscal", afirmă Bernanke.

Este pentru prima dată când preşedintele băncii centrale americane susţine explicit adoptarea unui al doilea pachet de stimulente fiscale.

Guvernul a acordat facilităţi fiscale de aproape 100 miliarde dolari în timpul verii, ca să încerce să relanseze economia, dar cheltuielile de consum s-au temperat între timp. Vânzările din sectorul cu amănuntul au scăzut trei luni consecutiv, până în septembrie.

Acţiunile listate pe pieţele americane s-au apreciat până la un nivel maxim în timpul şedinţei de tranzacţionare, după comentariile lui Bernanke, care au susţinut adoptarea unui al doilea pachet fiscal, deşi indicele Dow Jones a pierdut, ulterior, unele dintre câştiguri. Preţurile obligaţiunilor guvernamentale au scăzut iniţial, în timp ce dolarul s-a apreciat.

Bernanke, care vorbeşte în faţa comitetului bugetar al Camerei Reprezentanţilor, a spus că oficialii din Congres ar trebui să ia în considerare inclusiv măsuri de ameliorare a accesului la credite, dar nu a precizat ce formă ar trebui să ia acestea.

Bernanke a spus că există o serie de semnale încurajatoare că paşii făcuţi până acum pentru deblocarea pieţelor de credit sunt eficienţi, deşi este prea devreme ca efectele acestora să fie evaluate integral.

"Stabilizarea sistemului financiar, deşi este un prim pas esenţial, nu va elimina rapid problemele cu care se confruntă economia la nivel mondial", a spus preşedintele băncii centrale a Statelor Unite.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii