BANCI | Analiza

BCR si Banca Transilvania au redus avansul la creditele imobiliare la 15%, nivelul dinaintea adoptarii legii privind dare in plata; BRD, UniCredit si CEC Bank au mai scazut si ele din avans

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-11-01 03:01

Banca Comerciala Romana (BCR) si Banca Transilvania (BT) au redus avansul pentru creditele imobiliare la 15%, nivelul minim practicat inainte de adoptarea legii privind darea in plata, care a determinat toate bancile sa majoreze ponderea contributiei minime pe care trebuie sa o detina clientii care solicita credite.

Avansul de 15% nu este valabil insa pentru toate creditele, ci doar in anumite conditii.

In cazul BCR, avansul de 15% se aplica doar pentru creditele obtinute pe o perioada de maxim 20 de ani, fata de 30 ani standard, si numai pentru cumpararea de locuinte din orasele mari.

Avansul creste la 25% pentru creditele pe o perioada mai lunga si la 35% daca sunt destinate cumpararii de locuinte din orasele mai mici.

BCR majorase avansul la creditele imobiliare, dupa aparitia legii privind darea in plata, de la 15% la 35%, dar ulterior l-a scazut la 25%, insa numai pentru locuintele din orasele mari. Acum a introdus un nou criteriu, al perioadei de acordare, pentru a scadea si mai mult avansul, la 15%.

Banca Transilvania (BT), a treia mare banca locala, a redus avansul la creditele imobiliare la 15%, dupa ce oricum il majorase cel mai putin comparativ cu alte banci concurente, la doar 20%, dar numai in cazul achizitiei primei locuinte, avansul standard fiind de 25%, fata de 35% la BCR, BRD sau Raiffeisen Bank.

Banca tricolora (cu sigla in cele trei culori ale Romaniei) din Cluj mentioneaza ca avansul de 15% din pretul locuintei este valabil pentru creditele in lei care au ca destinatie achizitionarea primului spatiu locativ, pentru restul creditelor avansul minim fiind de 20%, stabilit in functie de tipul garantiei si moneda creditului, in scadere de la 25% cat era pana acum.

Si BRD, a doua mare banca locala, a scazut avansul la creditele ipotecare de la 35% la 25%, "in functie de profilul clientului si tipul imobilului", dar accepta si 15% in cazul prezentarii unei garantii suplimentre, pe langa ipoteca pe imobilul cumparat cu banii din credit.

UniCredit a scazut, de asemenea, avansul la creditele imobiliare de la 25% la 20%, dar numai in cazul clientilor care-si incaseaza salariul intr-un cont al bancii si care obtin credite pe perioade mai mici de limita maxima de 30 de ani.

Si CEC Bank deruleaza in prezent o campanie promotionala prin care ofera credite ipotecare cu avans de 20%, fata de 30% cel standard, in cazul creditelor sub 250.000 de euro, plafonul pentru darea in plata.

Raiffeisen Bank este singura care nu a mai scazut avansul la creditele imobiliare, majorat de la 15% la 35% dupa aparitia legii privind darea in plata, pe care banca austriaca a criticat-o intens, prin intermediul asociatiei Patronatului Bancar, pe care o conduce.

Si la ING avansul este de 25% la creditele imobiliare, majorat de la 15% dupa aparitia legii privind darea in plata.

Vezi aici avansurile la creditele imobiliare practicate in prezent de bancile romanesti.

Taguri: UniCredit Bank  lege darea in plata  BRD Groupe Societe Generale  credite ipotecare  ING Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  TBI Credit IFN  BT Capital Partners  darea in plata  credite pentru locuinte  credite imobiliare  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



Creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobanzi

CEC Bank a anuntat o promotie la creditele de nevoi personale, cu o dobanda de 7,9%, valabila pentru cei care-si incaseaza veniturile intr-un cont al bancii, cea mai mica dintre un numar de 13 astfel de imprumuturi acordate de 9 banci, conform topului realizat de detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul anului 2023

indicatorii agregati ai bancilor romanesti la finalul anului 2023, calculati pe baza informatiilor din raportarile prudentiale neauditate, trimise la Banca Nationala a Romaniei (BNR) de instituțiile de credit, persoane juridice romane și de sucursalele din Romania ale institutiilor detalii

La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

 



 

Ultimele Comentarii