BANCI | Analiza

BCR ar pierde tot profitul din acordarea de credite la un curs valutar de 4,9 lei/euro

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-01-20 14:58

Impactul deprecierii leului asupra portofoliului de credite al BCR va depinde, in continuare, de amploarea si durata acestei tendinte, iar un curs peste 4,9 lei/euro ar anula castigurile bancii din creditarea in valuta, a spus Manfred Wimmer (foto), directorul financiar al bancii austriece Erste, actionarul majoritar al Bancii Comerciale Romane (BCR).

"In regiunea central si est-europeana, Ucraina si Romania au fost cele mai afectate, ca depreciere a monedelor", a declarat luni seara Manfred Wimmer, la o conferinta de presa desfasurata la Viena.

"In Romania, deprecierea a fost mai redusa decat in Ucraina, dar mai mare decat ne-am asteptat pentru aceasta perioada. Efectele depind de cat va dura deprecierea si pana unde va fi", a mai spus seful Erste, citat de NewsIn.

El a explicat ca un curs peste 4,9 lei/euro ar duce la pierderi pe segmentul respectiv. Wimmer sustine insa ca, in regiune, Erste dispune de o marja confortabila, in conditiile in care, in medie, creditele ipotecare reprezinta 60% din valoarea colateralului, iar gradul de indatorare este de cel mult 45%.

Pe de alta parte, Peter Hagen, membru al boardului director al Vienna Insurance Group (VIG) RE, sustine ca domeniul asigurarilor nu este afectat de riscul valutar, atat incasarile, cat si plata daunelor fiind in moneda nationala.

Acesta a adaugat ca, desi deprecierea leului poate afecta profitul din Romania, impactul este limitat, intrucat subsidiarele din Romania au inca un aport limitat la castigurile totale realizate de grup.

"Romania contribuie, in prezent, cu doar 3-4% la profitul grupului, deci depreciera leului nu va avea un impact semnificativ. Am fi mai ingrijorati de eventuale deprecieri ale coroanei cehe sau forintului unguresc", a spus Hagen.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



Creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobanzi

CEC Bank a anuntat o promotie la creditele de nevoi personale, cu o dobanda de 7,9%, valabila pentru cei care-si incaseaza veniturile intr-un cont al bancii, cea mai mica dintre un numar de 13 astfel de imprumuturi acordate de 9 banci, conform topului realizat de detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul anului 2023

indicatorii agregati ai bancilor romanesti la finalul anului 2023, calculati pe baza informatiilor din raportarile prudentiale neauditate, trimise la Banca Nationala a Romaniei (BNR) de instituțiile de credit, persoane juridice romane și de sucursalele din Romania ale institutiilor detalii

La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

 



 

Ultimele Comentarii