BCR, banca detinuta de grupul Erste Bank din Austria, tara care a blocat intrarea Romaniei in spatiul Schengen, a postat un mesaj pe Facebook, in care spune ca “aderarea la Schengen este o decizie în afara puterii noastre de acțiune, însă implicarea și susținerea noastră a fost deplină.”
Postarea BCR:
“Este multă emoție în România, în acest final de an. Un an dificil, la fel cum au fost și 2020 și 2021. Această emoție o resimțim fiecare dintre noi, cei 5.300 de angajați ai Băncii Comerciale Române. Pentru noi este esențial însă să continuăm să construim încredere împreună.
Aderarea la Schengen este o decizie în afara puterii noastre de acțiune, însă implicarea și susținerea noastră a fost deplină. Și nu de ieri, de azi, ci de când există această oportunitate, pentru că BCR și Grupul Erste cred în România și în meritul Schengen. La Viena sau la București, am discutat, am explicat, am insistat și nu ne vom opri.
De ce? Este simplu. Noi credem și investim în România. Am fost mereu aproape de români, în ultimii 30 de ani, indiferent de context: crize, pandemie, război la granițe. Și o vom face mai departe.
Pentru că Banca Comercială Română este astăzi mai mult decât un brand de banking. Înseamnă oameni pentru oameni.
Înseamnă: 3 milioane de clienți, 10.000 de companii și antreprenori care creează 600.000 de locuri de muncă, 600.000 de români care au trecut prin cursuri gratuite de educație financiară.
Suntem 5.300 de oameni, care s-au născut, trăiesc și muncesc în România, de la Iași, la Craiova, și de la Constanța la Oradea și suntem prezenți în mii de alte comunități urbane sau rurale.
BCR este o bancă puternică, solidă financiar, și vom continua să facem ceea ce știm noi cel mai bine: să fim aproape de români și să fim un exemplu de solidaritate, responsabilitate, incluziune și stabilitate.
Vom face tot ceea ce ține de noi. Și mai mult de atât.
Echipa BCR”
Comentarii la postare
Cateva dintre comentariile la postare:
– “Vreți să vă credem? OK, iată ce trebuie să faceți
Scăderea dobânzilor là toate tipurile de credite până là cel mai mic nivel
Creșterea dobânzilor la depozite undeva la 30%
Acordarea de bonificații și premii în bani pentru cei care își țin banii la BCR, (vor fi din ce in ce mai puțini), Eliminarea clauzelor abuzive la creditele ipotecare, imobiliare, tuturor tipurilor de credite, eliminarea taxei pe dosar, renunțați în a mai cere executarea silita à clienților și multe altele,ce ziceți?
Un raspuns:
“Ti se pare ca bancile sunt asociatii caritabile? Daca dobanzile la depozite ar fi 30% dobanzile la credite ar fi 35-40%. Banca plaseaza depozitele in credite. Si in acest proces are o serie de cheltuieli (angajati, sisteme, etc) si mai trebuie sa inregistreze si profit. Putina educatie financiara nu ar strica…”
– “Din păcate nu mulți pot face diferența între talpa și picior, ce pretenții sa mai avem ca înțeleg ce este aceea o decizie politica. Treaba noastră este alta și ne dorim sa fim bine cu toții, indiferent de ce crede x ori y.”
– “Nu amestecam problemele politice cu economicul,desi pe noi romanii deciziile politice ne afecteaza enorm.”
– “Am un depozit la BCR in valută ,și e destul de maricel ,primesc de mai bine de cinci ani dobândă negativă .
Nu o să-mi abandonez banca cu care mi-am rezolvat niste probleme majore (în 2002 am luat un credit de 6400 de dolari,cred, nu mi-aduc aminte dacă atunci era valuta euro,a fost jumătate din valoarea apartamentului pe care l- am cumparat pentru fiica mea și ginerele meu) dar acum când împrumuturile sunt atât de scumpe mă gândesc că și banca ar putea trece la dobândă pozitivă.”
Dobanda de politica monetara a BNR (Banca Nationala a Romaniei) ar putea fi scazuta de trei ori in acest an, la 5,75%, de la 6,5%, cat este in prezent, conform... detalii
Dobanda de politica monetara a Bancii Centrale Europene (BCE) ar putea scadea de la 3% in prezent la 1,5% pana la finalul lui 2025, prognozeaza economistii. „Ne asteptam ca BCE... detalii
„Stiai ca poti sa iei un card de credit chiar daca ai gradul de indatorare depasit? Te ajutam cu un card de credit chiar daca banca ti-a spus ca ai... detalii
Inflatia mare este si consecinta cresterii salariilor, a precizat guveatorul BNR, Mugur Isarescu, cu ocazia prezentarii raportului privind inflatia din 11 noiembrie 2024.Seceta puteica, oferta insuficienta de produse alimentare si... detalii