BCR a vandut anul trecut 375 de kilograme de aur sub forma de monezi si lingouri. Peste 100 de romani au cumparat aurul direct la ghisee

Autor:

Bancherul.ro
2014-01-22 12:06

Banca Comercială Română (BCR) anunta ca a vândut, în luna decembrie 2013, peste 25 de kg de aur. Banca a vândut anul trecut in total circa 375 kg aur. Cantitatea cuprinde atât aur vândut pe bază de precomandă, cât şi aurul cu vânzare imediată la ghişeele băncii.

BCR oferă clienţilor săi retail, de la jumatatea lunii decembrie 2013, posibilitatea să cumpere aur direct de la ghişeele unităţilor sale, fără a mai fi nevoie de precomandă. La ghişeele BCR s-au vândut peste 5 kg de aur, mai mult de 100 de clienţi cumpărând aur fără precomandă, precizeaza banca intr-un comunicat.

Aurul vândut este de cea mai bună calitate (puritate 999.9%) şi este furnizat de către Monetăria statului austriac, o instituţie cu o bogată tradiţie în domeniu şi care comercializează cu succes aur sub formă de monede şi lingouri pentru investitorii din întreaga lume.

BCR vinde lingouri de diferite mărimi inclusiv cele de 2g care sunt, totodata, si cele mai cautate, iar dintre monezi cea mai vândută este cea de 1/10 uncie (3.11g) şi 1 uncie (31.10g) – Filarmonica.

Astfel, cea mai mica monedă pe care BCR o oferă la vânzare are o greutate de 3,121 grame şi costă 546 lei, iar cea mai mare are 31,103 grame şi costă 4.773 lei.

Cel mai mic lingou pe care banca il oferă la vânzare are o greutate de 2 grame şi costă 372 lei iar cel mai mare are 1 kg şi costă 147.608 lei.

Serviciul de vânzare aur la ghişeele unitatilor va fi disponibil, într-o primă fază, în 15 unităţi din reţeaua băncii, răspândite pe tot cuprinsul ţării – Iaşi, Cluj Napoca, Braşov, Arad, Craiova, Botoşani, Sibiu, Timişoara, Constanţa, Oradea iar 5 unităţi sunt situate în Bucuresti.

Comentarii

mihai

Ce se intampla daca renuntam inainte de termen la contractul de economisire-creditare semnat cu BCR Banca pentru Locuinte?

Explicatiile celor de la BCR Banca pentru Locuinte sunt doar pentru cei care in viata lor nu au avut de-a face cu marsaviile si minciunile din actiualul sistem bancar. In ziua de azi bancile nu mai sunt ce ar trebui sa fie, ci sunt doar niste comercianti care isi vand produsele. Astfel cum explica BCR Banca pentru Locuinte ca acel comision de deschidere perceput este 1% din suma contractata, adica 1% din suma economisita plus suma creditului. Cu alte cuvinte banca iti ia bani pentru ca economisesti,. Mai mult te si taxeaza pentru un credit pe care s-ar putea sa nu-l iei niciodata. Oare OPC-ul nu are nimic de spus? Dar statul roman care finanteaza bancile austriece? Adica statu da o prima in valoare de 25% dar n u mai mult de 250euro echivalent in lei. Bancile pentru locuinte dau 2-3% in functie de planul de economisire ales. Asadar: revin la o explicatie data de un economist banuiesc"Astfel, in cazul unui contract incheiat pentru o perioada de 5 ani cu o suma contractata de 60.000 lei, comisioanele totale vor fi de: 600 lei (comision deschidere 1% din suma contractata) + 168 lei (28 lei/an calendaristic * 6 ani calendaristici) = 768 lei." , un contract incheiat pe 5 ani platesti comision pentru 6 ani? Mai departe primesti de la banca 3%? OK. In mare asta inseamna 30000*3%-impozitul(16%)=756 lei din partea bancii care stimuleaza economisirea. comision platit 768-756=12. Deci banca castiga 12 lei, iar statul prierde 25% din sumele economisite. Intrebare retorica: De unde o fi avand statul roman bani pentru prima de stat in valoare de 25% nu mai mult de 250euro echivalent in lei?

anonim

BpL

comisionul de 1%reprezinta cheltuiala cu contul respectiv atata vreme cat sunteti clientul bancii, mai mult nu exista comisioane pe analiza dosar, evalatorul in cazul unui credit este suportat de catre banca, asigurarea de viata e gratuita, etc.comisionul de 1% se considera depunere si primeste prima, deci cati bani se pierd de fapt?adica la un simplu calcul reiese ca cheltuiala unui asemenea cont e de fapt aproximativ 5 lei pe perioada de economisire si 2 lei pe credit

mihai

bpl

daca1%reprezinta cheltuiala cu, contul respectiv atunci cei 28 de lei pe an pentru ce sunt? daca nu doresc credit de ce sa platesc 1% pe suma respectiva? si daca sunteti atat de transparenti puteti pune un extras sau draft pentru un contract de exemplu doresc sa economisesc 1000eur/an pe o perioada de 5 ani. puteti sa-mi spuneti toate costurile+castigurile?

Iacobuta Aurica

Banca pt locuinta

Am retras banii la termen în 2017.Nu am primit o parte din prima de la stat pe 2014,prima pe 2015 și 2017.Au trecut aproape 2 ani.Cand primesc acești bani ?Mulțumesc.

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Ultima Ora

Cardurile OTP Bank au o problema de functionare (actualizat)

Cardurile OTP Bank nu functioneaza la aceasta ora, a anuntat banca intr-un mesaj pe Facebook: "Dragi clienți, momentan funcționarea cardurilor OTP Bank este afectată de o avarie tehnică. Echipele noastre... detalii

Clientii Bancii Transilvania vor putea folosi doar doua aplicatii: BT Pay si BT Go

Banca Transilvania isi anunta clientii ca in curand vor putea folosi doar doua aplicatii: BT Pay pentru persoane fizice si BT Go pentru persoane juridice. In consecinta, dupa primirea notificarii... detalii

Clientii OTP Bank vor fi preluati de Banca Transilvania, din 28 februarie 2025

AcÈ›ionarii Băncii Transilvania au aprobat fuziunea BT cu OTP Bank România, în cadrul Adunării Generale Extraordinare, care a avut loc astăzi, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga:Integrarea... detalii

Postasii au POS-uri pentru plata cu cardul a facturilor sau taxelor

PoÈ™ta Română, liderul naÈ›ional în servicii poÈ™tale, împreună cu CEC Bank È™i Visa, lider mondial în domeniul plăţilor digitale, îÈ™i unesc forÈ›ele pentru extinderea incluziunii financiare, creând infrastructura necesară utilizării... detalii