Bancpost se vinde in acest an

Autor:

Bancherul.ro
2017-07-07 17:18

Eurobank va finaliza până la sfârșitul anului vânzarea subsidiarei sale din România, Bancpost, ceea ce va marca sfârșitul programului de restructurare a activităților externe ale grupului bancar elen, se arată într-un articol apărut vineri în publicația elenă Kathimerini, citat de Agerpres, in care se mai arata urmatoarele:

Eurobank intenționează să-și mențină o prezență solidă pe piețele din Bulgaria, Cipru, Serbia și Luxemburg, subsidiarele din Cipru și Bulgaria fiind în fruntea operațiunilor internaționale ale grupului bancar elen.

În total, valoarea activelor Eurobank din afara Greciei (excluzând România) se ridică la 10,2 miliarde de euro, împrumuturile la 4,4 miliarde de euro, depozitele la 7,9 miliarde de euro, iar rețeaua de sucursale a ajuns la 235 de unități.

Conform acordului încheiat cu autoritățile de concurență din Uniunea Europeană, până în 2018 Eurobank trebuie să vândă active în afara Greciei în valoare de 8,7 miliarde de euro.

Bancpost, cu active totale de 3,4 miliarde de euro și 2.255 angajați, are o rețea de 174 de sucursale în România, fiind astfel una dintre cele mai mari piețe ale Eurobank din afara Greciei.

Fondul de Stabilitate Financiară al Greciei (HFSF) deține 2,4% din Eurobank, al treilea creditor elen. În decembrie, Eurobank a finalizat vânzarea subsidiarei sale ucrainene, Universal Bank, către grupul financiar TAS din Ucraina.

Tranzacția este în conformitate cu planul de restructurare al Eurobank, aprobat de Comisia Europeană, și nu va afecta nivelul capitalului grupului bancar elen.

În 2014, Eurobank anunțase că a acceptat să-și vândă divizia ucraineană pentru 95 milioane de euro.

Cele patru mari bănci grecești — National Bank of Greece, Piraeus Bank, Alpha Bank și Eurobank — sunt prezente și pe piața din România.

Comentarii

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Revista presei

Contractele de leasing ale persoanelor fizice nu mai sunt titluri executorii

Contractele de leasing nu mai sunt titluri executorii pentru consumatori, adica pentru persoanele fizice, dar nu si pentru firme, conform unei noi legi in vigoare.Alta modificare prevede ca perioada în care o firma de leasing are dreptul să ceară rezilierea contractului din cauza neplăţii a crescut la trei luni.Este vorba de Legea nr. 83/2021 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 51/1997 privind operaţiunile de leasing şi societăţile de leasing, publicata in Monitorul Oficial Partea I nr. 401 din 16 aprilie 2021.In consecinta, firmele de leasing vor trebui să ceara unei instante de judecata executarea silita a consumatorilor.

Banca Feroviara a fost cumparata de Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care ofera servicii IT pentru banci

Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care are ofera servicii IT pentru banci, a cumparat 63% din Banca Feroviara de la Valer Blidar, seful Astra Vagoane Calatori din... detalii

NN Pensii a investit pagubos banii viitorilor pensionari romani intr-o firma falimentara din Germania - Wirecard

Fondul de pensii private NN Pensii, cel mai mare din Romania, a fost acuzat de Ziarul Financiar ca a investit intr-un mod pagubos banii viitorilor pensionari romani din Pilolul 2... detalii

BNR dezvaluie ca 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un mecanism de spalare de bani proveniti din Rusia prin firme din Ghimpati - Giurgiu, caz in care a fost sesizat si DIICOT

Banca Nationala a Romaniei (BNR) dezvaluie ca nu mai putin de 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un amplu mecanism de spalare de bani negri proveniti din Rusia,... detalii