BANCI | Ultima Ora

Bancpost a facut un profit de 10,6 milioane euro in primul trimestru

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-05-07 10:26

Afacerile de pe piata româneascã ale grupului financiar elen EFG Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, au generat în primul trimestru al acestui an un profit net de 10,6 milioane euro, în crestere de aproape sase ori fatã de acelasi interval din 2007, aratã rezultatele publicate marti de grup.

În primul trimestru al anului trecut, EFG Eurobank obtinuse un profit net de 1,8 milioane euro din afacerile din România.

Profitul brut obtinut pe piata româneascã în primul trimestru din 2008 a însumat 14,8 milioane euro, al doilea rezultat ca mãrime din toate pietele din Europa Centralã si de Est în care opereazã grupul elen, dupã Bulgaria, care a adus un profit brut de 16,5 milioane euro.

Activele detinute de subsidiarele EFG Eurobank în România, din care cea mai mare este Bancpost, au urcat cu 67% în intervalul martie 2007-martie 2008, de la 2,8 miliarde euro în martie 2007 la 4,678 miliarde euro la finalul primului trimestru al acestui an, se mai aratã în raportul grupului grecesc.

Portofoliul de credite acordate de subsidiarele EFG Eurobank a ajuns în martie la 3,415 miliarde euro, de la un sold de 1,9 miliarde euro dupã primele trei luni ale anului trecut, iar cel al depozitelor a atins 1,52 miliarde euro, în crestere cu peste un sfert fatã de martie 2007.

Anul trecut, profitul operational al afacerilor grupului elen din România a însumat 246 milioane euro, iar profitul brut a fost de 37 milioane euro.

Reteaua de pe piata româneascã a EFG Eurobank a ajuns, la sfârsitul lunii martie, la 267 de unitãti, din care 249 de retail, a doua ca mãrime a grupului din regiune, dupã reteaua din Polonia, care avea o unitate în plus.

În afarã de Bancpost, EFG Eurobank mai detine în România si alte companii: Euroline Retail Service IFN, EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Finance, EFG Eurobank Securities, EFG Eurobank Leasing, EFG Eurobank Property Services sau EFG IT Shared Services.

Grupul EFG Eurobank a obtinut, în primul trimestru al acestui an, un profit net de 215 milioane euro, în crestere cu 5,7% fatã de acelasi interval din 2007, pe fondul avansului activelor cu 27,5% în intervalul martie 2007-martie 2008, pânã la 72,2 miliarde euro.

EFG Eurobank are afaceri, în afarã de Grecia, pe pietele din Bugaria, Cipru, Polonia, România, Serbia, Turcia si Ucraina, cele mai extinse afaceri fiind cele din România, iar cele mai profitabile - cele din Bulgaria.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii