Băncile germane ar trebui să fie mai agresive in folosirea fondurilor puse la dispoziţie prin pachetul guvernamental de salvare de 500 miliarde euro, a spus, sambătă, unul dintre membrii consiliului guvernatorilor Băncii Centrale Europene (BCE), Juergen Stark.
Băncile au nevoie urgent de recapitalizare, ca să evite criza creditelor şi să susţină economia reală, a declarat Stark, la un eveniment organizat la Berlin de Fundaţia BMW.
“In contextul de faţă, este urgent şi necesar ca băncile să ia cat mai mult din ceea ce le-a oferit statul”, a spus bancherul central european.
O sursă avizată declarase vineri, că in jur de 12 instituţii financiare germane au cerut ajutorul guvernului de la lansarea, de luna trecută, a acestei facilităţi.
Commerzbank, a doua bancă din Germania şi creditorul ipotecar Hypo Real Estate, ca şi unele dintre băncile regionale din Germania au anunţat că vor finanţare din fondul alocat de stat.
Directorul executiv al celei mai mari bănci din Germania, Deutsche Bank, declarase, la randul său, sambătă, că instituţia pe care o conduce ar putea avea nevoie de finanţare de la stat, ca să treacă peste criza financiară.
Nu există comentarii pentru această știre.
Bancile romanesti si-au majorat anul trecut provizioanele pentru riscuri, precum si valoarea capitalurilor proprii, semn ca devin mai prudente in fata incertitudinilor in crestere. Concret, conform datelor furnizate de Banca... detalii
Banca digitala maghiara Granit Bank s-a extins in Romania cu o oferta de cont si card gratuite, dupa modelul bancii romanesti digitale Salt. Sa facem o comparatie intre serviciile Granit... detalii
Credex isi face reclama la credite afisand o "dobanda de la 5,9%", dar care poate fi chiar si de 10 ori mai mare, de 50%. Dobanda "de la 5,9%" este... detalii
ANPC (Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului) submineaza functionarea CSALB (Centrul de Solutionare a Litigiilor din Domeniul Bancar), desi nu are nicio atributie legala in solutionarea pe cale amiabila a litigiilor... detalii