Bancile engleze platesc despagubiri clientilor pentru asigurarile la cardurile de credit

Autor:

Bancherul.ro
2013-08-22 09:34

Cele mai mari bănci din Marea Britanie vor plăti până la 1,3 miliarde de lire sterline (2 miliarde dolari) pentru despăgubirea clienţilor cărora le-au vândut incorect poliţe de asigurări ale companiei CPP pentru acoperirea riscului de furt de carduri de credit şi de identitate, transmite Bloomberg.

Un grup de 13 bănci şi emitenţi de carduri de credit, între care Barclays, Lloyds Banking Group, HSBC, Royal Bank of Scotland, Capital One şi MBNA, vor finanţa acest program, a anunţat Autoritatea britanică pentru Activităţi Financiare (FCA).

Autorităţile britanice au anunţat în noiembrie că CPP Group, care a furnizat asigurările pentru bănci, a supraestimat riscurile şi consecinţele furturilor de identitate şi nu a informat cumpărătorii de existenţa unui produs de protejare a cardurilor, prin care erau deja asiguraţi, prin intermediul băncilor, pentru până la 100.000 de lire sterline.

Aceste despăgubiri se adaugă altor 15,5 miliarde de lire pe care băncile le-au alocat deja clienţilor cărora le-au vândut asigurări de neplată a obligaţiilor financiare, care nu erau necesare.

“Implicarea băncilor şi a emitenţilor de carduri reflectă faptul că aceste companii au prezentat clienţilor produsele companiei CPP, aşa că trebuie să împartă responsabilitatea corectării situaţiei”, se arată într-un comunicat al FCA.

Circa 7 milioane de clienţi care au cumpărat asigurări începând din 2005 vor putea cere rambursarea sumelor plătite plus o dobândă de 8%. Banii urmează să fie plătiţi la începutul anului 2014.

Băncile au vândut asigurările cu nume precum HSBC Card Guard, Barclays Cardholder Protection şi NatWest Card Protection.

De regulă, asigurarea cardului la compania CPP costă circa 30 de lire pe an, iar protejarea identităţii 80 de lire sterline.

Comentarii

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Revista presei

Contractele de leasing ale persoanelor fizice nu mai sunt titluri executorii

Contractele de leasing nu mai sunt titluri executorii pentru consumatori, adica pentru persoanele fizice, dar nu si pentru firme, conform unei noi legi in vigoare.Alta modificare prevede ca perioada în care o firma de leasing are dreptul să ceară rezilierea contractului din cauza neplăţii a crescut la trei luni.Este vorba de Legea nr. 83/2021 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 51/1997 privind operaţiunile de leasing şi societăţile de leasing, publicata in Monitorul Oficial Partea I nr. 401 din 16 aprilie 2021.In consecinta, firmele de leasing vor trebui să ceara unei instante de judecata executarea silita a consumatorilor.

Banca Feroviara a fost cumparata de Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care ofera servicii IT pentru banci

Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care are ofera servicii IT pentru banci, a cumparat 63% din Banca Feroviara de la Valer Blidar, seful Astra Vagoane Calatori din... detalii

NN Pensii a investit pagubos banii viitorilor pensionari romani intr-o firma falimentara din Germania - Wirecard

Fondul de pensii private NN Pensii, cel mai mare din Romania, a fost acuzat de Ziarul Financiar ca a investit intr-un mod pagubos banii viitorilor pensionari romani din Pilolul 2... detalii

BNR dezvaluie ca 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un mecanism de spalare de bani proveniti din Rusia prin firme din Ghimpati - Giurgiu, caz in care a fost sesizat si DIICOT

Banca Nationala a Romaniei (BNR) dezvaluie ca nu mai putin de 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un amplu mecanism de spalare de bani negri proveniti din Rusia,... detalii