BANCI | Ultima Ora

Bancile detin doar o treime din piata creditarii din SUA, in valoare de 18 trilioane de dolari

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-10-03 12:54

Bancile americane detin doar o treime din volumul total de credite acordate in Statele Unite, o alta treime fiind in bilanturile institutiilor caracterizate ca investitori pe termen lung, precum firmele de asigurari, fondurile de pensii si fondurile mutuale, in timp ce bancile ipotecare de stat, in principal Fannie Mae si Freddie Mac, acorda 20% din volumul total de imprumuturi.

O pondere de 14% din volumul total de credite revine restului firmelor din sectorul non-bancar, precum brokeri, fonduri tip money market, IFN-uri, emitenti de obligatiuni, fonduri imobiliare.

Volumul de credite acordate de bancile si alte firme financiare din SUA se ridica la 38 de trilioane de dolari (38 de mii de miliarde), de 2,2 ori mai mare decat PIB-ul tarii, de 18 trilioane de dolari in 2014.

Soldul creditelor din Statele Unite este constituit din credite acordate sectorului privat nefinanciar (43% din total), titluri de stat (27%) si obligatiunile straine detinute de sectorul financiar american.

Creditarea in SUA ca pondere in PIB a crescut permanent de-a lungul ultimilor 50 de ani, insa dupa criza din 2008 a scazut si si-a reluat cresterea abia din acest an, se arata intr-o prezentare a vicepresedintelui Federal Reserve, banca centrala a Statelor Unite, Stanley Fischer. (vezi aici detalii)

GSEs este acronimul pentru firmele financiare detinute de stat, IC.PF.MF.ETF reprezinta acronime pentru firme de asigurari (IC), fonduri de pensii (PF), fonduri mutuale (MF) si exchange-traded funds (ETF).

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii