Bancile si-au majorat stocul de credite in lei acordate populatiei cu 902 milioane lei luna trecuta, la un total de 65,3 miliarde lei, un volum apropiat de cel din luna octombrie, cand soldul imprumuturilor a avansat cu 912 milioane lei, conform statisticilor BNR.
In acelasi timp, volumul de credite in euro a scazut cu echivalentul a 317 milioane lei, la un total de 41,8 milioane lei.
Creditele in alte valute, majoritatea in franci elvetieni (CHF) s-au mentinut la acelasi nivel inregistrat in ultimele patru luni, echivalentul a 5,6 miliarde lei, ceea ce inseamna ca bancile nu mai reusesc sa efectueze conversia acestora in lei.
Creditele in lei pentru locuinte au inregistrat un avans mult mai mare atat in comparatie cu creditele de consum, cat si cu finantarile pentru companii.
Astfel, soldul creditelor imobiliare in lei a crescut cu 708 milioane lei in noiembrie, la un total de 27,9 miliarde lei, fata de doar 468 milioane lei in octombrie si 597 milioane lei in septembrie.
In acelasi timp, volumul de credite imobiliare in euro a scazut cu echivalentul a 147 milioane lei, la 27,1 miliarde lei, pentru prima data sub nivelul imprumuturilor in lei.
Cresterea stocului de credite imobiliare de luna trecuta este insa sub nivelul inregistrat in luna noiembrie a anului trecut, de 949 milioane lei, pe fondul epuizarii garantiilor pentru programul Prima Casa.
Soldul creditelor pentru consum in lei a crescut in noiembrie cu doar 244 milioane lei, la un total de 35 miliarde lei. In luna octombrie, volumul acestor imprumuturi a avansat cu 294 milioane lei iar in septembrie cu 475 milioane lei.
Finantarile in lei pentru firme au crescut cu 644 milioane lei in noiembrie, la 56,6 miliarde lei.
Vezi in CLUBUL BANCHERILOR statisticile complete privind volumele de credite in functie de tipul acestora
Revolut, singura aplicatie bancara din Romania care permite cumpararea de criptomonede, nu garanteaza banii obtinuti din investitia in astfel de monede electronice. „Cazuri în care depozitele nu sunt acoperite de... detalii
Banca Transilvania (BT) are o structura diversa de actionari, in majoritate persoane fizice si juridice din Romania. Astfel ca cel mai mare actionar al BT detine mai putin de 10%... detalii
Pe Facebook exista o pagina sponsorizata pentru inselatorii cu credite, Credit Yes, cu link catre site-ul Credityes.ro, asemanator cu o platforma legitima de credite auto din Statele Unite, Credityes.com.Site-ul Credityes.ro... detalii
Cititorii ne-au sesizat ca exista pe inteet o noua falsa platforma de investitii in criptomonede, prin care se fac fraude online.Numele platformei este Aspect Markets si este online in prezent,... detalii