Banca Transilvania ofera servicii personalizate clientilor cu venituri de peste 10.000 de lei lunar

Autor:

Bancherul.ro
2023-06-03 04:44

 BT lansează segmentul de business Premium Banking pentru clienții persoane fizice din București, cu economii între 75.000 și 200.000 de euro

 Banca ridică pragul de încadrare în segmentul Private Banking, la 200.000 de euro

 Mai mult de jumătate din clienții BT Private Banking sunt din București și Cluj-Napoca

Banca Transilvania lansează Premium Banking, segment de business care vine cu servicii dedicate persoanelor cu economii sau investiții între 75.000 și 200.000 de euro la bancă și în companiile Grupului Financiar BT, respectiv cu venituri lunare de cel puțin 10.000 de lei, primite în cont BT.

Premium Banking se adresează pentru început exclusiv clienților din București, iar începând cu anul viitor va fi disponibil în zonele din țară în care sunt cei mai mulți clienți BT cu acest profil.

De asemenea, Banca Transilvania modifică pragul de încadrare în nișa Private Banking, de la 100.000 de euro la 200.000 de euro. BT are acum aproape 4.500 de astfel de clienți, cu economii și investiții de peste 2 miliarde de euro.

Declarații:

 Oana Ilaș, Director General Adjunct Retail Banking, Banca Transilvania: „Business-ul de Private Banking BT s-a consolidat de la an la an, atât ca număr de clienţi, cât şi ca valoare a activelor. Creșterile vin din rândul clienților noștri, precum și din exterior, de la persoane care urmăresc diversificare și aleg Banca Transilvania.

Prin lansarea segmentului de business Premium Banking le propunem clienților o abordare personalizată și un parcurs
financiar care să ducă la Private Banking”.

 Anca Crăciun, Director Private Banking, Banca Transilvania: „Profilul investițional al clienților noștri de Private Banking s-a modificat semnificativ în ultimii ani, inclusiv datorită opțiunilor de investiții ale Grupului BT.

Am remarcat că preferința pentru instrumentele de economisire s-a mutat de la depozite și titluri de stat către produse alternative, cum sunt fondurile de investiții și piața de capital românească și internațională. 1 din 3 clienți Private Banking are cont pe piața de capital, prin intermediul BT Capital Partners.

Segmentul Premium Banking a venit natural în portofoliul Băncii Transilvania. Credem mult în abordarea personalizată, cu produse complementare, iar pentru clienții Premium Banking am construit o echipă de profesioniști cu competențe specifice”.

Clienții Private Banking și Premium Banking au manager de cont dedicat, produse și servicii personalizate, cotații preferențiale, soluții financiare rapide, precum și opțiuni pentru operațiuni bancare la distanță.

Două sedii BT, în București și Cluj-Napoca, sunt destinate colaborării cu clienții Private Banking, iar servicii exclusive sunt disponibile și în Brașov, Constanța, Iași, Oradea, Sibiu, Timişoara și Târgu Mureș.

Clienții Premium Banking au la dispoziție patru sedii BT în București.

Aproape 90% din clienții Private Banking sunt digitalizați, folosind cel puțin o aplicație BT.

Comentarii

cosming

mda

1. "FGDB are obligația de a despăgubi deponenții în cazul în care banca la care își păstrează banii intră în faliment." Deci FGDB e obligata sa platesca DUPA ce intra banca in faliment .. Pana atunci nu exista nici o obligatie din partea FGDB iar dupa cum stim noi intrarea in faliment poate sa dureze.. 2. "Termenul de plată este de maximum 7 zile lucrătoare de la data declarării incapacității băncii de a rambursa sumele de bani deponenților." ... deci cat timp banca nu declara ca e incapacitate de plata DAR totusi nu plateste nu curge termenul de 7 zile :) Practic eu client al bancii care nu plateste trebuie sa astept ca banca sa intre oficial in faliment si apoi dupa 7 zile o sa primesc banii fara nici o alta cerere in plus ? :) Daca trebuie sa platesc banii respectivi inainte de cele 7 zile - sa zicem inainte sa intre banca in faliment - vine FGDB-ul si plateste in locul meu ? Daca nu platesc la timp va plati "garantul" FGDB si penalitatile - eu ma gandesc ca e bun de dat in judecata FGDB-ul ca deh e garant ?

Vasile Pop Coman - jurnalist Bancherul.ro

despagubire deponenti

cosming, sunt cateva neclaritati care trebuie lamurite cu privire la momentul in care FGDB despagubeste deponentii, asa incat va raspund la fiecare problema sesizata de dumneavoastra: 1. Obligatia FGDB de a despagubi deponentii nu este, de fapt, in momentul in care banca intra in faliment ci "in cazul in care depozitele devin indisponibile", conform Legii nr.311/2015 privind garantarea depozitelor. Cand devine indisponibil un depozit? Cand cineva nu-si poate retrage banii din banca, iar Banca Nationala (BNR) constata acest lucru. Cum constata asta BNR si in cat timp? Intr-un termen de 7 zile. In 2 zile banca este obligata sa anunte BNR ca nu are bani sa ramburseze depozitele, iar BNR trebuie sa declare depozitele bancii ca fiind indisponibile in maxim 5 zile. 2. In concluzie, termenul legal maxim in care trebuie sa fiti despagubit este de 14 ZILE DIN MOMENTUL IN CARE NU VA PUTETI SCOATE BANII DIN BANCA. Invocati si cazul in care banca nu anunta BNR, nu se declara in incapacitate de plata. Este posibil, dar nu poate dura mult, din doua motive: a) BNR supravegheaza prudential bancile si ar trebui sa stie daca o banca are sau nu probleme de lichiditate si solvabilitate; b) zvonul ca o banca nu mai are bani se raspandeste fulgerator, ca si panica ulterioara. Dar atunci ce e cu falimentul? Legea spune ca FGDB e obligata sa despagubeasca deponentii daca s-a pronuntat falimentul inainte ca BNR sa declare depozitele indisponibile, ceea ce e imposibil.

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Ultima Ora

Cardurile OTP Bank au o problema de functionare (actualizat)

Cardurile OTP Bank nu functioneaza la aceasta ora, a anuntat banca intr-un mesaj pe Facebook: "Dragi clienți, momentan funcționarea cardurilor OTP Bank este afectată de o avarie tehnică. Echipele noastre... detalii

Clientii Bancii Transilvania vor putea folosi doar doua aplicatii: BT Pay si BT Go

Banca Transilvania isi anunta clientii ca in curand vor putea folosi doar doua aplicatii: BT Pay pentru persoane fizice si BT Go pentru persoane juridice. In consecinta, dupa primirea notificarii... detalii

Clientii OTP Bank vor fi preluati de Banca Transilvania, din 28 februarie 2025

AcÈ›ionarii Băncii Transilvania au aprobat fuziunea BT cu OTP Bank România, în cadrul Adunării Generale Extraordinare, care a avut loc astăzi, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga:Integrarea... detalii

Postasii au POS-uri pentru plata cu cardul a facturilor sau taxelor

PoÈ™ta Română, liderul naÈ›ional în servicii poÈ™tale, împreună cu CEC Bank È™i Visa, lider mondial în domeniul plăţilor digitale, îÈ™i unesc forÈ›ele pentru extinderea incluziunii financiare, creând infrastructura necesară utilizării... detalii