Banca Carpatica: Nu suntem afectati de cazul Carpatica Asig, Ilie Carabulea este doar actionarul bancii, fara functii de conducere

Autor:

Bancherul.ro
2014-01-28 12:28

Evenimentele referitoare la societatea Carpatica Asig nu interferează cu activitatea Băncii Comerciale Carpatica, acestea fiind companii distincte, a anuntat Banca Comerciala Carpatica într-un comunicat publicat, marţi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

“Urmare a solicitării Autorităţii de Supraveghere Financiară şi apariţiei în presă a unor articole referitoare la suspiciuni de fraudă internă în cadrul companiei Carpatica Asig, facem precizarea că aceste evenimente nu interferează în niciun fel cu activitatea normală a Băncii Comerciale Carpatica”, se arata in comunicatul bancii.

Directorul general al Bancii Carpatica, Johan Gabriels, a subliniat că este vorba despre două companii distincte, iar Ilie Carabulea este doar acţionar, fără a avea funcţii de conducere în cadrul băncii.

“Trebuie specificat faptul că Banca Comercială Carpatica şi Carpatica Asig sunt două companii distincte, iar domnul llie Carabulea deţine doar calitatea de acţionar semnificativ, fără a fi implicat în vreun fel în conducerea instituţiei noastre. Aspectele publicate care ţin strict de compania Carpatica Asig nu influenţează în niciun fel activitatea băncii. Banca Comercială Carpatica rămâne în continuare o instituţie financiară solidă, cu rezultate notabile, dedicată clienţilor săi”, a precizat Gabriels.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a confirmat marţi derularea de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a unor verificări ce vizează o speţă legată de Carpatica Asig.

“DNA a solicitat ASF mai multe date despre societatea de asigurări respectivă, aferente activităţii din perioada 2012 – 2013 a fostei Comisii de Surpaveghere a Asigurărilor, absorbită de ASF în 29 aprilie 2013. ASF pune la dispoziţia organelor de cercetare documentele solicitate, atât din perioada fostei Comisii de Supraveghere a Asigurărilor, cât şi, dacă va fi necesar, documente ulterioare”, a anuntat ASF într-un comunicat.

Omul de afaceri sibian Ilie Carabulea, patronul societăţii Carpatica Asigurări, a fost ridicat, marţi, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi va fi dus la audieri, în cadrul unei anchete privind fapte de corupţie în care sunt implicaţi şi funcţionari din domeniul supravegherii asigurărilor.

Totodată, procurorii DNA efectuează percheziţii domiciliare în 17 locaţii din Bucureşti şi Sibiu, în cadrul unei anchete privind săvârşirea, de către mai multe persoane, a unor infracţiuni de corupţie.

Potrivit unor surse judiciare, percheziţiile vizează firma Carpatica Asigurări şi funcţionari de la Autoritatea de Supraveghere Financiară.

DNA susţine, într-un comunicat remis marţi presei, că mai multe persoane sunt suspectate de infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, cum ar fi: asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, luare/dare de mită, trafic/cumpărare de influenţă, abuz în serviciu contra intereselor publice, folosirea în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la uz de fals.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Serviciului Român de Informaţii şi a Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

ASF nu a precizat dacă verificările DNA se referă la cazul Carpartica Asig şi precizează că mai multe detalii vor fi comunicate ulterior.

Comentarii

De la: expertSubiect:

Tema e veche!

Comentariu:

Permanent vin studii din astea ... mai ales de la firme NON-Bancare, din afara sistemului financiar, care isi fac reclama si propaganda propriilor produse si servicii - firme de TeleComunicatii, soft-ware bancar, IT, site-uri diverse, firme de marketing, ceea ce se numeste canale alternative de distributie! Probabil ca au dreptate -insa, la fel de sigur este si certitudinea ca daca bancile nu isi pastreaza canalele clasice ... isi vor reduce cantitativ clientela si vor regreta! ... Accesul la tehnologie NU ESTE GRATUIT! Nu fiecare se naste cu dreptul de acces gratuit la Internet si GSM si alte tampenioare si frivolitati electronice care au izbucnit excesiv in ultimii ani! E un fel de sclavie mai subtila, de imbecilizare a oamenilor! Saracia lucie este gratuita! Bancile vor trebui sa se gandeasca bine ce fel de business vor implementa! Goana dupa tehnologie frivola le va desprinde de realitate! Spre Ce fel de Societate ne indreptam?

De la: ginoSubiect:

E gratuit?

Comentariu:

Mixul asta de ... ce zice in titlul articolului ... e gratuit? Bancile il ofera gratuit clientilor? Nu se percep comisioane si fee-uri?

De la: Bancherul.roSubiect:

e-banking-ul nu e gratuit, dar e mai ieftin

Comentariu:

e-banking-ul nu e gratuit, dar e mai ieftin decat cel traditional, pe hartie si la sucursale

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Ultima Ora

TBI Bank, vândută fondului de investiții Advent

TBI Bank, înregistrată în Bulgaria, dar cu afaceri majoritare în România, deținută de grupul 4finance din Letonia, controlat anterior de rusul Oleg Boiko, a fost vândută fondului de investiții Advent,... detalii

Credite BT Direct pentru pacientii Medicover

Banca Transilvania, BT Direct și Medicover anunță un parteneriat pentru creșterea accesului la servicii medicale private, susținând sănătatea și creșterea calității vieții, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Pacienții... detalii

Probleme cu cardurile BRD Mastercard

Cardurile Mastercard emise de BRD nu au functionat astazi la ATM-urile altor banci si la platile in magazine. Tranzactiile refuzate au fost insa inregistrate de doua ori (dublate) in conturile... detalii

Card cu OLED in editie limitata: BT Visa UNTOLD

Perioada de pre-înregistrare pentru Cardul BT Visa UNTOLD în variantă fizică se încheie în câteva zile, în 15 aprilie, anunta Banca Transilvania intr-un comunicat, in care adauga: Acesta este primul... detalii