HSBC Global Asset Management, cu active de aproape 440 de miliarde de dolari, divizia de management de active a grupului financiar britanic HSBC, a intrat pe piaţa din România pentru a furniza servicii de administrare de portofolii de investiţii şi de consultanţă pentru investiţii, fiind inscrisa in registrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).
ASF a fost notificată în luna iunie de autorităţile britanice pentru piaţa financiară referitor la intenţia HSBC Global Asset Management de a presta servicii pe teritoriul României, în baza liberei circulaţii a serviciilor în UE.
Compania britanică va desfăşura pe teritoriul României, conform notificării din partea autorităţilor britanice, activităţi de administrare de portofolii individuale de investiţii, inclusiv a celor deţinute de fondurile de pensii, şi activitatea de consultanţă pentru investiţii privind instrumentele enumerate în anexa I secţiunea C din Directiva 2004/39/CE, printre care valorile mobiliare, instrumentele pieţei monetare, contracte de opţiuni, la termen, swap şi la termen pe rata dobânzii, precum şi instrumente derivate pentru transferul riscului de credit.
HSBC Global Asset Management poate desfăşura în România activitatea de păstrare şi gestionare legată de titlurile de participare ale organismelor de plasa¬ment colectiv.
Nu există comentarii pentru această știre.
Contractele de leasing nu mai sunt titluri executorii pentru consumatori, adica pentru persoanele fizice, dar nu si pentru firme, conform unei noi legi in vigoare.Alta modificare prevede ca perioada în care o firma de leasing are dreptul să ceară rezilierea contractului din cauza neplăţii a crescut la trei luni.Este vorba de Legea nr. 83/2021 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 51/1997 privind operaţiunile de leasing şi societăţile de leasing, publicata in Monitorul Oficial Partea I nr. 401 din 16 aprilie 2021.In consecinta, firmele de leasing vor trebui să ceara unei instante de judecata executarea silita a consumatorilor.
Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care are ofera servicii IT pentru banci, a cumparat 63% din Banca Feroviara de la Valer Blidar, seful Astra Vagoane Calatori din... detalii
Fondul de pensii private NN Pensii, cel mai mare din Romania, a fost acuzat de Ziarul Financiar ca a investit intr-un mod pagubos banii viitorilor pensionari romani din Pilolul 2... detalii
Banca Nationala a Romaniei (BNR) dezvaluie ca nu mai putin de 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un amplu mecanism de spalare de bani negri proveniti din Rusia,... detalii