Avocatul Gheorghe Piperea, capitanul haiducilor care se plang justitiei ca sunt exploatati de bancherii lacomi si bogati, dezvaluie ca a luat un credit de la Piraeus Bank in valoare de aproape 800.000 de euro si a dat un avans de 200.000 de euro pentru a-si cumpara o casa de peste 1 milion de euro!
El mai precizeaza ca in decurs de mai putin de doi ani a achitat in avans peste 300.000 de euro din credit, astfel ca in prezent mai are de rambursat bancii „doar” 415.000 de euro.
Piperea are o rata lunara la credit de „numai” 3.500 de euro, in conditiile in care are venituri nete lunare de nu mai putin de 50.000 de euro, cu mult peste salariile sefilor celor mai mari banci, care se invart in jurul a 30.000 de euro, ca sa nu mai vorbim de cel al guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, de 12.000 de euro.
Piperea precizeaza ca veniturile sale brute au fost de 3 milioane de lei anual in ultimii trei ani, din care a platit impozite si contributii CAS (Casa de Asigurari de Sanatate) in valoare de 600.000 de lei, astfel ca venitul anual net a fost de circa 2,4 milioane lei.
In privinta casei de 1 milion de euro, Piperea precizeaza ca valoarea evaluata a acesteia este de 900.000 de euro, de aceea nu are niciun interes personal in a profita de legea darii in plata, in conditiile in care mai are o datorie de mai putin de jumatate din valoarea casei.
Piperea a facut aceste precizari intr-un drept la replica pentru Hotnews.ro, care a publicat informatii despre creditul avocatului, despre care sugereaza ca ar incalca legea secretului bancar si dreptul la datele cu caracter personal.
Fratele initiatorului legii darii in plata are credit de 720.000 de euro
Presa a mai dezvaluit astazi ca fratele deputatului PNL Daniel Zamfir, cel care a initiat, alturi de Piperea, legea darii in plata, are un credit in valoare de 720.000 de euro obtinut de la Credit Europe Bank, conform datelor din Arhiva electronica de garantii mobiliare.
Theodor Cosmin Zamfir nu a platit creditul, in schimb a dat banca in judecata, dosarul avand ca obiect nulitatea actului juridic, procesul urmand sa inceapa in ianuarie 2016, la Tribunalul Bucuresti.
Bogdan Olteanu, viceguvernatorul BNR, a spus despre Piperea, intr-un articol postat pe blogul BNR, ca si-a facut averea pe seama bancilor, iar acum a scris o lege pentru cei bogati, de la care poate incasa onorarii grase, nu pentru cei saraci care nu-si pot achita ratele la credit (vezi aici detalii).
Olteanu va sustine vineri o conferinta de presa la BNR pe tema legii darii in plata, care a fost trimisa ieri de Camera Deputatilor la presedintele Klaus Iohannis spre promulgare (vezi aici detalii).
Bancherul.ro va prezenta pe larg, de la fata locului, conferinta lui Bogdan Olteanu.
Cele 32 de institutii de credit din Romania si-au sporit profitul net cu 11%, echivalentul a 1,1 miliarde lei, la 11,5 miliarde lei, in primele 9 luni din acest an,... detalii
Ofertele de credite online cu dobanda 0 in prima luna sau prima saptamana ale unor IFN-uri precum Hora Credit sau Ferratum pot fi considerate o practica inselatoare, asadar ilegala, intrucat... detalii
Dobanzile la creditele online acordate de IFN-uri au scazut doar putin, in general cu 0,2 puncte procentuale pe zi, de la 1,2% la 1% pe zi, adica 365% pe an,... detalii
Cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi din oferta principalelor banci sunt, in ordine, cele emise de CEC Bank, Libra Bank si Banca Transilvania (BT), conform clasamentului intocmit de... detalii