BANCI | Ultima Ora

ATEbank Romania a avut pierderi de 0,6 milioane euro in primul trimestru din 2008

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-05-27 09:59

ATEbank România a înregistrat, în primul trimestru din acest an, pierderi în valoare de 0,6 milioane euro, dupã ce, în perioada similarã a anului trecut, obtinuse un profit net de 0,1 milioane euro, se aratã în raportul bãncii mamã.

Valoarea activelor bãncii a avansat cu 64,3% în intervalul martie 2007 - martie 2008, pânã la 166 milioane de euro, dar a scãzut usor comparativ cu sfârsitul anului trecut, când activele bãncii se ridicau la 167 milioane euro.

Profitul operational brut a avansat cu 37,5% în primul trimestru din 2008 fatã de primele trei luni ale anului trecut, pânã la 2,2 milioane euro.

Anul trecut, ATEbank România obtinuse un profit net de 3,7 milioane euro si un profit operational brut de 9,9 milioane euro.

În luna februarie a acestui an, actionariatul ATEbank România (fostã Mindbank) a aprobat majorarea capitalului social al bãncii printr-o subscriere în valoare de 20,47 milioane lei de cãtre International Finance Corporation (IFC), institutie din grupul Bãncii Mondiale, pânã la un total de 136,47 milioane lei, IFC ajungând sã detinã, astfel, 15% din capitalul bãncii.

În urma schimbãrii aprobate, banca greceascã Agricultural Bank of Greece rãmâne actionar majoritar, cu o detinere de 74,12%, restul de 25,88% din actiuni fiind detinute de IFC (15%), Uniunea Nationalã a Cooperatiei Mestesugãresti UCECOM (7,36%) si alti participanti minoritari.

ATEbank a devenit actionar majoritar al Mindbank în august 2006, când a anuntat cã a finalizat achizitia a 55,83% din actiunile Mindbank. Ulterior, ATEbank si-a majorat participatia în subsidiara româneascã la 87,21%.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii