ASF: Portofoliile de actiuni ale fondurilor de pensii nu afecteaza detinerile participantilor

Autor:

Bancherul.ro
2013-09-26 16:11

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) anunta ca a finalizat verificările portofoliilor de acțiuni ale fondurilor de pensii administrate privat si a constatat ca detinerile acestora nu au fost afectate de activități de natură să pună în pericol deținerile participanților.

COMUNICAT DE PRESĂ

S-au finalizat verificările portofoliilor de acțiuni ale fondurilor de pensii administrate privat

Autoritatea de Supraveghere Financiară dorește să informeze publicul că verificările solicitate fondurilor de pensii administrate privat în privința deținerilor de acțiuni din portofoliu s-au încheiat și nu au fost identificate probleme.

Din verificările făcute în zilele de 20 și 23 septembrie 2013, atât de către administrator, cât și de către ASF, nu rezultă că deținerile fondurilor de pensii au fost afectate de activități de natură să pună în pericol deținerile participanților. Demersul a constatat că portofoliile raportate de depozitari la data de 13 septembrie, completate cu tranzacțiile efectuate de fondurile de pensii în perioada 13-19 septembrie 2013, corespund cu activele aflate în custodie la 23 septembrie 2013.

Verificările, de natură preventivă, au luat în calcul posiblitatea ca deținerile de acțiuni să se afle atât la custozi, cât și la intermediari sau la Depozitarul Central. Toți administratorii fondurilor de pensii au încheiate contracte de depozitare cu instituții bancare care oferă și servicii de custodie, iar verificările au constatat că toate fondurile de pensii utilizează efectiv serviciile de custodie ale băncii depozitare.

Alte măsuri ale ASF, care ar putea rezulta după aceste verificări, urmează să fie luate de comun acord cu administratorii fondurilor de pensii în vederea maximizării siguranței funcționării sistemului de pensii private.

Autoritatea de Supraveghere Financiară va continua să monitorizeze cu atenție piața în scopul maximizării protecției oferite beneficiarilor de servicii aferente pieței financiare non-bancare.

Comentarii

De la: DanSubiect:

Comisioane

Comentariu:

Salut, imi poti zice te rog din ce perioada sunt aceste cifre? Multumesc

De la: Bancherul.roSubiect:

comisioane conturi

Comentariu:

Sunt cele mai recente cifre publicate de banci

De la: MonicaSubiect:

comisioane conturi

Comentariu:

Nu inteleg de unde ati luat informatiile, sunt incorecte, conform site-urilor bancilor: -pachetul de la Banca Romaneasca nu l-am gasit:http://www.banca-romaneasca.ro/&files/lista-de-comisioane-pf-septembrie-2013.pdf; au acces usor la 6 ron/ luna, dar costul nu acopera transferurile si nici extragerile de la bancomatele bancii/ghiseu -la OTP contul current costa 3 ron/luna http://www.otpbank.ro/export/sites/default/ro/persoane-fizice/cont-curent-si-servicii-atasate/cont-curent/otp-taxe-si-comisioane-pf-complet.pdf -la Bancpost, contul current individual, costa 3,5 ron/luna https://www.bancpost.ro/Handlers/MIDADynamicFile.ashx/410/PF---Lista-taxe-si-comisioane-cont-si-operatiuni--08Mai2013.pdf -la Banca ItaloRomena, contul current e 2 ron/luna https://www.italo-romena.ro/lgs.axd?t=16&id=129 -la intesa, contul e 5 ron/ luna https://www.intesasanpaolobank.ro/data/file/brosura-costuri.pdf .

De la: Bancherul.roSubiect:

comisioane conturi

Comentariu:

Monica, Comisioanele luate de noi in calcul sunt corecte, am verificat. Dar atentie! Ceea ce am publicat noi este o medie a 4 tipuri de comisioane, nu doar cel de administrare cont. Asa cum am avertizat si in articolul publicat, nu este relevant costul de administrare a contului, atunci cand iti alegi cel mai bun cont la o banca, ci comisioanele aferente platilor si tranzactiilor. Lista detaliata a tuturor comisioanelor este disponibila partenerilor nostri.

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: PENSII PRIVATE

Peste noua milioane de romani au pensii private

BT Pensii marchează o cifră rotundă, 100.000 de participanți la fondul de pensii facultative Pensia Mea, conform unui comunicat de presa, in care se adauga: În 2024, numărul de participanți... detalii

Norma ASF privind prospectul schemei de pensii private a fost modificata

Deciziile adoptate de Consiliul Autorității de Supraveghere FinanciarăBucureşti, 15 februarie 2023 – În cadrul ședinţei de astăzi, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a adoptat măsuri privind funcționarea pieţelor financiare nebancare supravegheate – asigurări, piaţă de capital şi pensii private, după cum urmează:• ReglementareRegulamentul de modificare și completare a Regulamentului A.S.F. nr. 3/2013 pentru autorizarea și funcționarea contrapărților centrale emis în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr. 648/2012 al Parlamentului European și al Consiliului din 4 iulie 2012 privind instrumentele financiare derivate extrabursiere, contrapărțile centrale și registrele centrale de tranzacții (regulamentul va fi transmis, spre publicare, Monitorului Oficial al României);Norma pentru modificarea Normei nr. 7/2007 privind prospectul schemei de pensii private, aprobată prin Hotărârea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private nr. 26/2007 (norma va fi transmisă, spre publicare, Monitorului Oficial al României);Norma pentru... detalii

BT Pensii administreaza pensii facultative cu 0 comision din contributii

 Pe piața fondurilor de pensii facultative, comisionul are limita maximă de 5% din contribuția la pensie BT Pensii are peste 27.000 de clienți care economisesc prin fondul Pensia Mea... detalii

BRD: fondurile de pensii sunt în siguranță

Clarificări din partea BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A. (SAFPP):"Așa cum am comunicat pe 13 mai 2022, au fost descoperite unele nereguli privind o serie de... detalii