ASF a lansat proiectul Formarea Profesională şi Educaţia Financiară pentru cele trei piețe supravegheate (comunicat de presa):
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va organiza un grup de lucru împreună cu reprezentanţii pieţelor supravegheate pentru proiectul „Formarea Profesională şi Educaţia Financiară”, la care invită să participe toate asociaţiile profesionale ale entităţilor din domeniile pieţei de capital, asigurărilor şi pensiilor private.
Grupul de lucru va contribui atât la finalizarea proiectului de regulament privind formarea profesională, cât şi la identificarea unor acţiuni de parteneriat pentru proiectul de educaţie financiară lansat de ASF împreună cu Ministerul Educaţiei Naționale și Cercetării Științifice.
Proiectul de educație financiară a debutat deja în București, unde peste 1.350 de elevi din trei şcoli generale şi şase licee beneficiază de cursuri menite să le dezvolte şi să le consolideze cunoştinţele financiare. Prezentările, susţinute de lectori din cadrul ASF, sunt adaptate vârstei şcolare şi abordează noţiuni de bază despre asigurări, piaţa de capital şi sistemul pensiilor private.
Prin intermediul parteneriatului cu pieţele reglementate acest program se poate extinde la nivelul întregii țări, prin implicarea lectorilor puși la dispoziție de asociațiile profesionale, în scopul atingerii obiectivelor comune de educare, dezvoltare de competențe și de susținere a incluziunii financiare.
Cele două iniţiative – regândirea sistemului de formare profesională a specialiştilor pieței și promovarea educației financiare pentru consumatorii de servicii – închid un cerc absolut necesar pentru asigurarea unei piețe financiare educate, bazate pe competențe și formate în spiritul transparenței, profesionalismului și al eticii.
Nu există comentarii pentru această știre.
În prezent, conform legii, FGA primește și înregistrează atât cereri de plată (despăgubiri-indemnizații Anexa 10/ restituire primă-Anexa 9) cât și cereri de deschidere a dosarelor de daună (Anexa 7) pentru... detalii
Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) aduce clarificări cu privire la intrarea în faliment a unui distribuitor de polițe obligatorii împotriva dezastrelor naturale (PAD), context care nu afectează valabilitatea asigurării sau instrumentarea daunelor înregistrate de beneficiari, conform unui comunicat, in care se adauga:„Asigurarea obligatorie împotriva dezastrelor naturale este o poliță gestionată de PAID, fiind doar distribuită de alte entități. Din acest motiv, PAD rămâne valabilă până la data expirării, indiferent de ceea ce se întâmplă cu distribuitorul poliței. PAID are stabilitate din punct de vedere al indicatorilor de solvabilitate, are fonduri proprii și deține de cel mai mare program de reasigurare din Europa Centrală și de Est, în cuantum de un miliard de euro”, a explicat Directorul General al PAID, Nicoleta Radu.În ceea ce privește instrumentarea daunelor, PAID va dispune trimiterea de constatatori spre... detalii
Fondul de garantare a asiguraților (FGA) a luat act de Decizia Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) prin care s-a dispus retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii EUROINS Romania Asigurare Reasigurare... detalii
Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) atrage atenția asupra faptului că, în procesul de instrumentare a daunelor, asigurații nu au nevoie de documente de confirmare a seismelor din 13 și 14 februarie, conform unui comunicat al PAID, in care se adauga:Compania subliniază că, în baza protocolului de colaborare cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), raportul privind cele două cutremure a fost transmis deja către toate societățile de asigurare implicate.„Asigurații nu trebuie să se deplaseze sau să se adreseze INCDFP pentru obținerea dovezilor privind producerea cutremurelor, rapoartele în acest sens fiind deja atât în posesia PAID, cât și a tuturor asigurătorilor implicați în gestionarea dosarelor de daună. Avem toate detaliile necesare și suficiente pentru instrumentarea corectă a daunelor înregistrate. Continuăm demersurile de digitalizare și automatizare a procedurii, astfel încât proprietarii ale căror... detalii