Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat, în primul semestru al anului 2015, majorări de capital în valoare totală de 3.175.350 de lei (713.562 de euro), pentru un număr de 22 de brokeri de asigurare, anunta ASF intr-un comunicat:
“În primele trei luni ale anului, 9 brokeri de asigurare și-au majorat capitalul social cu o sumă cumulată de 1.882.800 de lei (423.102 de euro), iar în trimestrul al doilea, valoarea însumată a majorărilor de capital social, operată de 13 brokeri, a fost de 1.292.550 de lei (290.460 de euro).
Conform Normei 9/2015 privind autorizarea și funcționarea brokerilor de asigurare și/sau de reasigurare, începând cu data publicării acesteia în Monitorul Oficial al României, respectiv 22.04.2015, pentru a obţine autorizaţia de funcţionare, brokerii de asigurare și/sau de reasigurare trebuie să aibă un capital subscris și vărsat a cărui valoare nu trebuie să fie mai mică de 150.000 de lei.
Brokerii de asigurare și/sau de reasigurare, autorizați la data intrării în vigoare a Normei 9/2015, au obligația ca, până la data de 31.12.2015, să se conformeze cerințelor privind valoarea capitalului minim de 150.000 de lei. Neîndeplinirea acestei obligații are drept consecinţă retragerea autorizaţiei de funcţionare a brokerului de asigurare şi/sau reasigurare, în condiţiile stabilite de legislaţia în vigoare.
La mai puțin de 6 luni până la intrarea în vigoare a noului plafon minim de capital social, peste 10% dintre brokerii autorizați îndeplinesc cerința de capital minim impusă prin Norma 9/2015.
Din analiza valorii capitalurilor proprii, înregistrate la 31.12.2014, rezultă că 188 brokeri aveau valori ale acestora mai mari de 100.000 lei, din care s-ar putea utiliza sume în vederea majorării capitalului social, ceea ce înseamnă că peste 40% dintre brokerii activi au capacitatea de a-și majora capitalul social din capitalurile proprii/profitul înregistrat.
La data de 30.06.2015, 8% dintre brokerii autorizați cumulau 54% din valoarea capitalului social la nivelul pieței de intermediere (30.552.600 de lei).”
Nu există comentarii pentru această știre.
În prezent, conform legii, FGA primește și înregistrează atât cereri de plată (despăgubiri-indemnizații Anexa 10/ restituire primă-Anexa 9) cât și cereri de deschidere a dosarelor de daună (Anexa 7) pentru... detalii
Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) aduce clarificări cu privire la intrarea în faliment a unui distribuitor de polițe obligatorii împotriva dezastrelor naturale (PAD), context care nu afectează valabilitatea asigurării sau instrumentarea daunelor înregistrate de beneficiari, conform unui comunicat, in care se adauga:„Asigurarea obligatorie împotriva dezastrelor naturale este o poliță gestionată de PAID, fiind doar distribuită de alte entități. Din acest motiv, PAD rămâne valabilă până la data expirării, indiferent de ceea ce se întâmplă cu distribuitorul poliței. PAID are stabilitate din punct de vedere al indicatorilor de solvabilitate, are fonduri proprii și deține de cel mai mare program de reasigurare din Europa Centrală și de Est, în cuantum de un miliard de euro”, a explicat Directorul General al PAID, Nicoleta Radu.În ceea ce privește instrumentarea daunelor, PAID va dispune trimiterea de constatatori spre... detalii
Fondul de garantare a asiguraților (FGA) a luat act de Decizia Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) prin care s-a dispus retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii EUROINS Romania Asigurare Reasigurare... detalii
Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) atrage atenția asupra faptului că, în procesul de instrumentare a daunelor, asigurații nu au nevoie de documente de confirmare a seismelor din 13 și 14 februarie, conform unui comunicat al PAID, in care se adauga:Compania subliniază că, în baza protocolului de colaborare cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), raportul privind cele două cutremure a fost transmis deja către toate societățile de asigurare implicate.„Asigurații nu trebuie să se deplaseze sau să se adreseze INCDFP pentru obținerea dovezilor privind producerea cutremurelor, rapoartele în acest sens fiind deja atât în posesia PAID, cât și a tuturor asigurătorilor implicați în gestionarea dosarelor de daună. Avem toate detaliile necesare și suficiente pentru instrumentarea corectă a daunelor înregistrate. Continuăm demersurile de digitalizare și automatizare a procedurii, astfel încât proprietarii ale căror... detalii