Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) anunta intr-un comunicat ca a finalizat procesul de recrutare pentru cinci noi posturi de conducere scoase la concurs cu participare atât internă, cât şi externă.
Pentru ocuparea pozițiilor vacante s-au înscris în total 68 de persoane. După desfăşurarea interviurilor socio-profesionale au fost desemnaţi următorii câştigători:
– Florin Golovatic, pentru poziția de Director la Direcția Supraveghere și Control, Sectorul Asigurări – Reasigurări;
– Claudiu Emanuil Stănescu, pentru poziția de Director la Direcția Financiar – Administrativă;
– Elena Luminița Zorlescu, pentru poziția de Șef Serviciu la Serviciul de Management al Portofoliului de Proiecte (PMO), Direcția Operaţiuni și IT (COO);
– Bogdan Gabriel Frîncu, pentru poziția de Șef Serviciu la Serviciul Administrativ și Logistică, Direcția Financiar–Administrativă.
Pentru poziţia de Șef Serviciu la Serviciul Supraveghere Prudenţială, Direcția Supraveghere și Control, Sectorul Instrumente și Investiții Financiare nu au existat candidaturi eligibile şi procesul de recrutare se va relua.
Repere profesionale ale candidaţilor declaraţi câştigători
[1]
Florin Golovatic – Director, Direcția Supraveghere și Control, Sectorul Asigurări – Reasigurări.
Cu o activitate profesională de peste 25 de ani, domnul Florin Golovatic a debutat în banking iar ulterior, timp de 12 ani, a realizat şi coordonat activităţi de audit financiar pentru societăți de asigurări, brokeri, instituţii financiare non-bancare, societăți comerciale și instituții publice ca auditor KPMG. Din anul 2010 a ocupat, succesiv, pozițiile de CFO al UNIQA Asigurări de Viață și Director General și Președinte al Directoratului în cadrul UNIQA Asigurări. A absolvit Facultatea de Finanțe, Bănci și Contabilitate, Academia de Studii Economice București.
Claudiu Emanuil Stănescu – Director, Direcția Financiar – Adminstrativă.
În cei aproape 20 de ani de carieră în domeniul financiar, domnul Claudiu Emanuil Stănescu s-a ocupat de managementul activităților financiare atât în domeniul bancar, ca Director Executiv al unei filiale a Băncii Comerciale Române, timp de un an, cât şi în domeniul financiar non-bancar, din poziţia de Director General și Președinte al CA al BCR Leasing, între 2003 și 2010. În ultimii patru ani şi-a desfăşurat activitatea în cadrul FNGCIMM în poziții de management, fiind totodată și cadru didactic asociat al Catedrei Eficiența Investițiilor din ASE. Este licențiat al Facultății de Management, Academia de Studii Economice București și este Doctor în economie.
Elena Luminița Zorlescu – Șef Serviciu, Serviciul de Management al Portofoliului de Proiecte (PMO), Direcția Operațiuni și IT.
Doamna Elena Luminița Zorlescu are o activitate de peste 11 ani ca analist și manager de proiect în domeniul financiar-bancar. A coordonat proiecte dar și echipe de manageri de proiecte în instituții bancare precum Raiffeisen, BRD și BCR. A absolvit Academia de Studii Economice, Facultatea de Cibernetică și Informatică Economică și este Project manager certificat.
Bogdan Gabriel Frîncu – Șef Serviciu la Serviciul Administrativ și Logistică din cadrul Direcției Financiar – Administrativă.
Domnul Bogdan Gabriel Frîncu are o experiență managerială de peste 12 ani, timp în care a ocupat poziții de conducere în cadrul unor companii cu obiecte diverse de activitate. A fost Marketing & Events Manager la World Trade Center, Project Manager și Director Logistică în companii specializate în tratamentul deșeurilor medicale, respectiv al deșeurilor petroliere. Din anul 2013 activează în cadrul Autorității de Supraveghere Financiară unde a coordonat mai multe servicii: Secretariatul Tehnic, Serviciul Achiziții și Gestiuni și Serviciul Administrativ. Domnul Bogdan Gabriel Frîncu a absolvit Universitatea Politehnică București – Facultatea de Energetică.
Nu există comentarii pentru această știre.
Deciziile adoptate de Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (comunicat de presa):În cadrul ședinţei de astăzi, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a adoptat măsuri privind funcționarea pieţelor financiare nebancare supravegheate – asigurări, piaţă de capital şi pensii private, după cum urmează:• ReglementareProiectul de Regulament pentru modificarea Regulamentului A.S.F. nr. 13/2018 privind locurile de tranzacționare (proiectul va fi publicat pe www.asfromania.ro, pentru consultare publică, timp de 10 zile).• AutorizareAutorizarea domnului Gerke Anno Witteveen în calitate de membru al Consiliului de Administrație al NN Pensii Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat S.A.;Aprobarea solicitării SSIF Goldring S.A. de autorizare a doamnei Lobdă Adriana Simona în cadrul componenței Consiliului de Administrație al societății;Aprobarea solicitării SSIF Share Invest S.A. de autorizare a domnului Amzuică Bogdan Florian în funcția de director al societății;Aprobarea cererii privind autorizarea modificării... detalii
Bursa romaneasca - BVB este printre cele mai performante din lume, cu o creștere de 21% in primele noua luni din 2023, a indicelui BET in acest an.Dintre sectoare, se remarca semiconductorii (+30%).
Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) atrage atenția că societățile din state terțe, care furnizează servicii de investiții, pot opera în România doar prin înființarea unei sucursale care necesită autorizare din partea Autorității, cu excepția cazului în care furnizarea serviciilor se face la inițiativa exclusivă a clientului, conform unui comunicat ASF, in care se adauga:În acest context, Autoritatea informează asupra faptului că, la acest moment, nu există nicio astfel de sucursală autorizată de A.S.F.În ultima perioadă, A.S.F. a primit mai multe sesizări din partea consumatorilor cu privire la faptul că au fost apelați de persoane care se recomandau reprezentanți ai unor „brokeri” cu sediul în state terțe și care le ofereau servicii de investiții, iar după ce îi convingeau să transfere diverse sume de bani în diferite conturi, aceștia nu mai putea fi contactați.A.S.F. atenționează potențialii... detalii
Valoarea totală a tranzacțiilor de pe piața reglementată BVB și Sistemul Multilateral de Tranzacționare (SMT) a atins nivelul de 14,09 miliarde lei în primul semestru al anului 2022, în creștere cu 53% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2021, dar în scădere cu 35% față de finalul anului trecut, conform unui comunicat al ASF, in care se adauga:La finele primelor șase luni din 2022, indicele BET, de referință pentru piața locală de capital, care surprinde evoluțiile celor mai tranzacționate companii de pe piața reglementată a BVB, a înregistrat o scădere de 5,87% comparativ cu finalul anului 2021, având totodată o creștere de peste 12% față de minimul lunii martie (7 martie – 10.964 puncte).Numărul de tranzacții derulate la BVB s-a majorat cu 38% în primele șase luni din anul 2022, comparativ cu primele șase luni... detalii