BANCI | Ultima Ora

A noua banca incepe creditarea prin Programul Noua Casa: Banca Romaneasca

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-09-22 19:02

Banca Romaneasca, detinuta de statul roman prin Eximbank, este a noua banca pregatita sa acorde credite imobiliare garantate de stat prin programul Noua Casa, fostul program Prima Casa, cu avans de 5% sau 15%, in functie de valoarea creditului, si cu dobanda de 2% plus IRCC, adica 4,41%, nivelul maxim impus de lege.

Toate celelalte opt banci au aceeasi dobanda standard, de 4,41%, variabila in functie de evolutia IRCC, care se schimba o data la trei luni, conform dobanzilor pietei interbancare.

Exceptia este CEC Bank, singura care acorda credite Noua Casa si cu o dobanda mai mica, respectiv cu o marja de 1,8%, celor care-si incaseaza veniturile intr-un cont al bancii (vezi aici detalii).

Nu doar dobanzile sunt mai mici la un credit Noua Casa decat la un credit imobiliar obisnuit, ci si comisioanele. Practic nicio banca nu impune comision pentru acordarea creditului, care la un credit imobiliar obisnuit poate sa ajunga si la 1.000 de lei.

La un credit Noua Casa nu exista nici alte tipuri de comisioane, precum cel de administrare a creditului.

Astfel, DAE la un credit Noua Casa este in jurul a 4,7%-4,8% (vezi foto), cu cel putin un punct sub DAE pentru un credit imobiliar clasic, unde cea mai mica dobanda, la CEC Bank, este de 5,58%. (vezi aici topul dobanzilor la creditele ipotecare)

Un alt avantaj al creditelor Noua Casa este avansul de doar 5% din pretul locuintei, comparativ cu minim 15% cat trebuie la un credit ipotecar obisnuit.

Conform noului program Noua Casa, valoarea maxima a unui credit, pentru achizitia oricarui tip de apartament, nou sau vechi, creste de la 56.000 de euro la 66.500 de euro, iar avansul ramane 5% din valoarea locuintei, ceea ce inseamna ca valoarea maxima a acesteia este 70.000 de euro.

In cazul cumpararii de locuinte noi, construite in urma cu cel mult 5 ani, creditul poate fi si mai mare, intre 59.501 de euro si 119.000 EUR, insa avansul in acest caz este, si el, mai ridicat, de minim 15% din valoarea locuintei.

Avansul acopera diferenta dintre pretul de achizitie rezultat din antecontractul de vanzare-cumparare si finantarea garantata.

Conform informatiilor publicate de Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), exista 13 banci partenere ale noului program Noua Casa, insa patru banci (Unicredit, Garanti BBVA, First Bank si Intesa Sanpaolo Bank) inca nu au anuntat ca acorda astfel de credite.

Taguri: UniCredit Bank  IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor)  Programul Prima Casa  credite ipotecare  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM)  Banca Comerciala Romana (BCR)  Garanti BBVA  Intesa Sanpaolo Bank  CEC Bank  Banca Romaneasca  banca  dobanzi credite ipotecare  Programul Noua Casa  credite Prima Casa  credite pentru locuinte  credite imobiliare  topuri banci  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii