O noua banca digitala, Addiko Bank, a intrat in Romania, prin intermediul subsidiarei din Slovenia a grupului bancar austriac omonim, de marime semnificativa, supervizat de Banca Centrala Europeana (BCE).
Addiko Bank mai este prezenta si in Serbia, Croatia si Bosnia si Hertegovina.
Addiko Bank are doar o prezenta online in Romania si a inceput sa acorde credite de nevoi personale, prin intermediul unei aplicatii, urmand sa-si extinda oferta si cu depozite.
Banca aproba credite cu valori intre 1.000 si 80.000 de lei pe o perioada intre 13 si 60 de luni (5 ani).
Creditele au o dobanda fixa de 9,5% si un cost dotal (DAE) de 9,92%, conform exemplului reprezentantiv din aplicatia Addiko Bank.
Dobanda creditului Addiko Bank este apropiata de cea practicata de alte banci romanesti.
Comparativ, dobanda la un credit similar de la CEC Bank este 8,9%, iar DAE 10%.
Addiko Bank nu deschide si conturi curente, astfel ca imprumuturile sunt virate in conturile detinute de clienti la alte banci romanesti, dupa modelul IFN-urilor.
Plata ratelor se face printr-un transfer bancar de la alta banca, in contul de credit de la Addiko Bank.
Imprumutul se ramburseaza in rate egale.
Cei cu restante vor fi raportati la Biroul de Credit.
Addiko Bank ofera in prezent doar credite de nevoi personale, nefiind posibila si refinantarea creditelor de la alte banci.
Alte banci digitale in Romania sunt Revolut si Paysera, din Lituania, Salt, din grupul Banca Transilvania sau Granit Bank, din Ungaria.
Si Raiffeisen a avut pana de curand o banca digitala in Romania, insa a decis sa o inchida.
Nu există comentarii pentru această știre.
Diferența dintre dobânda de referintă la euro, de 2,25%, și cea la lei, de 6,50%, este destul de ridicată, de 4,25%, fiind posibil să crească și mai mult în acest... detalii
Am spus-o si o repetam: reclamele facute de banci la credite cu dobanda „de la x%” nu sunt corecte. In primul rand, pentru ca pacalesc oamenii: „de la 5,25% sare... detalii
DNSC (Directoratul National de Securitate Cibernetica) spune ca nu poate sa inchida site-ul Brua.ro (foto) pentru fraude cu investitii in actiuni Transgaz, desi este activ de peste 3 luni, la... detalii
Site-ul Brua.ro pentru fraude cu investitii in actiunile Transgaz este activ de cel putin 3 luni, desi ASF (Autoritatea pentru Supraveghere Financiara) este abilitata de lege sa ceara restrictionarea accesului... detalii