Banii din criptomonede nu sunt garantati de Revolut

Autor:

Admin
2025-01-12 13:40

Revolut, singura aplicatie bancara din Romania care permite cumpararea de criptomonede, nu garanteaza banii obtinuti din investitia in astfel de monede electronice.

„Cazuri în care depozitele nu sunt acoperite de asigurare: bani electronici și fonduri primite de la deținători de bani electronici în schimbul banilor electronici”, conform informatiilor publicate de Revolut.

Depozitele si conturile deschise la Revolut Bank UAB sunt asigurate de instituția lituaniană publică „Deposit and Investment Insurance”, dat fiind ca Revolut este o banca din Lituania, cu sucursala in Romania.

Asa incat institutia de asigurare a depozitelor din Lituania este cea care stabileste care tipuri de depozite sunt asigurate si care nu.

Depozitele si conturile din bancile romanesti sunt asigurate de o institutie din Romania: Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB).

Nici FGDB nu asigura banii din bancile romanesti obtinuti din investitii in criptomonede, precum bitcoin (vezi detalii in acest articol din Intreababanca.ro).

Comentarii

Nu există comentarii pentru această știre.

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Analiza

Bancile devin mai prudente - indicatorii sistemului bancar in 2024

Bancile romanesti si-au majorat anul trecut provizioanele pentru riscuri, precum si valoarea capitalurilor proprii, semn ca devin mai prudente in fata incertitudinilor in crestere. Concret, conform datelor furnizate de Banca... detalii

Cu ce oferta vine din Ungaria banca digitala Granit pentru a concura banca romaneasca Salt

Banca digitala maghiara Granit Bank s-a extins in Romania cu o oferta de cont si card gratuite, dupa modelul bancii romanesti digitale Salt. Sa facem o comparatie intre serviciile Granit... detalii

Credex promoveaza o dobanda de 5%, dar care poate fi si de 10 ori mai mare

Credex isi face reclama la credite afisand o "dobanda de la 5,9%", dar care poate fi chiar si de 10 ori mai mare, de 50%. Dobanda "de la 5,9%" este... detalii

De ce saboteaza ANPC functionarea CSALB?

ANPC (Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului) submineaza functionarea CSALB (Centrul de Solutionare a Litigiilor din Domeniul Bancar), desi nu are nicio atributie legala in solutionarea pe cale amiabila a litigiilor... detalii