De ce nu e bine sa investim in criptomonede

Autor:

Admin
2025-01-09 14:55

Dupa sustinerea criptomonedelor de Donald Trump in America, monedele virtuale sunt promovate acum pe Facebook si de un important influencer, vedeta TV Dan Negru:

„Porsche-ul lui David Popovici mi-a amintit cât de gogoman am fost eu! În 2010, atunci când s-a lansat, un Bitcoin valora doar 30 de cenți, însă și visele mele erau altele la vremea aceea. Eram campionul audiențelor, aveam două emisiuni la TV: una cu farse și alta cu blonde. Dacă aș fi investit atunci salariul pe o lună în criptomonede, astăzi i-aș fi împrumutat cu bani pe Țiriac și pe Șucu.

N-am avut însă niciodată încredere în creșterile spectaculoase peste noapte; am preferat scările în locul liftului. Totuși, câțiva prieteni din Târgu Mureș, pe care îi cunosc de multă vreme, au lansat zilele acestea o monedă virtuală: Neotech (în comentarii am pus detalii despre cum poți să investești în cripto.

„Hai cu noi, hai cu liftul!”, mi-au spus. Asta pare să fie filosofia noii generații: curajul de a urca direct cu liftul. Așa că am cumpărat de 100 de dolari Neotech. Doar de 100, cât să nu mă judece CTP.

Pentru că viitorul nu depinde de ce faci mâine, ci de ce faci astăzi.”

Dan Negru

Insa chiar comentariile la postarea lui Dan Negru ne spun de ce nu e bine sa investim banii in criptomonede:

Criptomonedele sunt foarte riscante, un fel de Caritas (joc piramidal)

  • “Concluzia postării indică, de fapt, momentul ales corect!”
  • “Mai Dane ai fost fraier atunci acum ești deștept????”
  • “Niciodată nu investi în ceva ceea ce nu înțelegi.”
  • “E sistem piramidal . Se bazează că apar alți și alți ,,cumpărători,, . Ca la Caritas. Intr o zi cade. Nu toți câștigă e o escrocherie lăsată.”
  • “Întâi informează te de la BNR și apoi influențează masele” (Vezi aici ce spune BNR (Banca Nationala a Romaniei) despre criptomonede – monede virtuale)
  • “Nu prea te avantajeaza sa promovezi crypto. 99.999% sunt țeapa. Apar si nu se mai aude nimic de ele.”
  • “Au mai fost unii de la noi care au lansat o criptomonedă românească, Egold… și acum se târăște ca râma să nu moară… “a crescut “, de la 250€ la 37, românii încă nu s-au săturat de tunuri…”
  • “Stimate domn, criptomonedele sunt o țeapă dată amărâților care speră să scape de sărăcie în felul ăsta, adică “investind”! Din criptomonede câștigă sigur doar țeparii care le…inventează! Nu este moral să promovați așa ceva! Vă credeam om serios!”
  • “Nu știu dacă faci reclamă la monede, dar în general e o mare țeapă…Un fel de CARITAS… Adică numai cine are noroc poate câștiga, nu și cine joacă !…”
  • “In orice afacere din lume, exista un câștigător și un pierzător… Cineva cumpără cu preț mare și la un moment dat va vinde ieftin, iar altul cumpără ieftin și va vinde scump.. E matematica simpla, doar momentul in care este efectuată tranzacția va conta… Dar, cineva are și niște butoane, care pot prăbuși tot .. Vezi, Sam Bankman-Fried”
  • “Ce reclama… precum acea criptomoneda mai sunt sute, mii… care majoritatea duc la pierzanie”
  • “După un mic research de nici 10 minute, am descoperit că proiectul este creat de un român pe nume Doru Borșan. Folosind DexScreen, ne dăm seama că majoritatea deținătorilor dețin mai puțin de 5% din oferta de jetoane circulante. Totuși, un portofel conține o cantitate substanțială de jetoane (oferta în circulație este egală cu oferta totală minus cantitatea arsă), care ar putea avea un impact semnificativ asupra prețului jetoanelor dacă ar fi vândută. Pe scurt, un exemplu clasic de pump and dump. Cu toate acestea, proiectul este considerat „top” de unii dintre cei care comentează, doar pentru că Dan Negru, în calitate de persoană publică, „nu poate greși”. De aceea, unii dintre voi vă meritați soarta. Vreți să faceți bani rapid, dar nu vă oferiți măcar jumătate de an pentru a vă echilibra și a învăța bazele educației financiare.”
  • Mda, toți vor sa fie bogați…ăsta e noul vis al omenirii. Este o diferenta intre a dori un comfort financiar si a dori sa fii bogat. Nimeni nu mai aspira la acel “comfort financiar” adica sa ai un job cu un salariu care sa-ti asigure o casa, o masina,amândouă gata plătite, asistenta medicala de calitate la nevoie, cateva călătorii pe an, practic sa nu ai stres financiar…toti vreti milioane facute in cateva saptamani…de parca astea va fac fericiti…
  • Reclama mascata!
  • De ce promovezi astfel de “practici”, că de băgat te poți băga, nu sunt banii mei, dar…NU MAI CORUPE și pe alții, că știi bine că prin “poziția” ta, influențezi ușor oamenii.
  • “Cat ti-au dat ca sa promovezi mizeria asta?”
  • “Ati inceput sa faceti reclama mascata la crypto ?! Daca vreti sa faceti reclama este util sa precizati acest lucru deoarece nu exista foarte multa educatie financiara in Romania si multi vor pierde aceste “investitii” (Intr-adevar, postarea lui Dan Negru nu este marcata ca fiind reclama, desi este evident acest lucru)
  • “Mi-ai amintit de Tatulici, când, într-o emisiune televizată de o jumătate de oră, a făcut publicitate mascată pentru Caritas.”
  • “Dvs aveți o părere despre orice. Băgător de seama de frunte, dar niciodată dezinteresat.”
  • “Doar de 100 ai cumpărat? Tot chitră ai rămas…”

Dan Negru nu a raspuns la niciun comentariu de la postarea sa.

Comentarii

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Pe scurt si cu talc

De ce nu e bine sa investim in criptomonede

Dupa sustinerea criptomonedelor de Donald Trump in America, monedele virtuale sunt promovate acum pe Facebook si de un important influencer, vedeta TV Dan Negru: „Porsche-ul lui David Popovici mi-a amintit... detalii

Dobanda BNR va ramane la 7% pana la finalul lui 2023

Dobanda de politica monetara a Bancii Nationale a Romaniei (BNR) va ramane la 7% pana la finalul lui 2023, prognozeaza economistii Erste Bank.

Ce este principiul Pareto?

Principiul Pareto, cunoscut ca regula 80/20, se traduce în afaceri astfel: 80% din vânzări vin de la 20% din clienți.Orice țară are o populație Pareto: 20% dintre cei cu veniturile cele mai mari.Aceștia sunt cei mai valoroși consumatori, având o pondere disproporționată ca nivel al vânzărilor din mai toate domeniile.

Cum ar putea arata o intalnire cu un angajat BRD

Cum ar putea arata o intalnire cu un angajat BRD intr-o unitate a bancii, conform pozei de pe site-ul BRD, de la acest link.