Patria Credit IFN SA, instituÈ›ie financiară nebancară parte a Patria Bank Group, anunță semnarea unui nou acord de garantare cu Fondul European de InvestiÈ›ii (FEI), prin programul EUInvest, pentru acordarea unui plafon suplimentar în valoare de 290 milioane de lei, ridicând valoarea totală a plafonului la 495 milioane lei, conform unui comunicat, in care se adauga:
Valoarea suplimentară va asigura finanțări ale micilor afaceri în valoare de peste 362.5 milioane de lei. Acordul este inclus în programul EUInvest, care reuneÈ™te sub aceeaÈ™i platformă multitudinea de instrumente financiare ale Uniunii Europene disponibile în prezent pentru a sprijini investiÈ›iile în UE.
Aflat în al 13-lea an, prin intermediul parteneriatului cu FEI Patria Credit oferă fermierilor È™i afacerilor mici credite garantate de Uniunea Europeană (garanÈ›ia acoperă 80% din suma solicitată). Peste 309 milioane de lei au ajuns în afacerile locale doar prin această facilitate, în această perioadă.
Produsul Patria Credit InvestEU poate fi solicitat de orice fermier È™i/sau mică afacere non-agricolă, care îndeplineÈ™te câteva condiÈ›ii minime: are o firmă mică, cu sub 9 angajaÈ›i, de peste 1 an de zile, în orice formă de organizare (SRL, SA, PFA, II, IF) sau este producător agricol individual È™i solicită un credit de maximum 240.000 de lei, pe care îl foloseÈ™te pentru a finanÈ›a activitatea curentă, investiÈ›ii, capitalul de lucru sau mixt.
“Semnarea unui nou acord cu Fondul European de InvestiÈ›ii ne întăreÈ™te încrederea în misiunea noastră de creÈ™tere a incluziunii financiare în zonele rurale È™i urbane mici. Pentru noi microfinanÈ›area este o preocupare pe termen lung, iar stabilitatea È™i longevitatea Patria Credit în piață ne-a oferit o bună cunoaÈ™tere a nevoilor micilor fermieri È™i antreprenori din zonele în care activăm. Parteneriatul reprezintă un sprijin real pentru aceÈ™tia, dar È™i o recunoaÈ™tere a experienÈ›ei acumulate în cei peste 20 de ani de activitate.”, spune Raluca Andreica, CEO Patria Credit.
După 2023, un an cu o creÈ™tere a profitului cu +14% È™i un profit net de 8.54 milioane lei, în primele 9 luni ale anului 2024, Patria Credit IFN SA a continuat oferirea de credite personalizate segmentului principal (micii agricultori), astfel structura portofoliului s-a menÈ›inut È™i în trimestrul al III-lea având o concentrare mare de credite acordate acestui segment, respectiv 84%.
La 30 septembrie 2024 portofoliul de credite Patria Credit IFN are o valoare de 182 milioane lei, in usoara scadere cu 2% fata de septembrie 2023. Profitul net inregistrat la 30 septembrie 2024 este de 5,84 milioane lei, in crestere cu 15% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Patria Credit IFN îÈ™i menÈ›ine statutul de instituÈ›ie financiară nebancară (IFN) care susÈ›ine eforturile antreprenorilor din mediul rural È™i urban mic, precum È™i impactul ridicat asupra comunităților acestora. Fiind specializată în finanÈ›area agricultorilor, Patria Credit este membră a European Microfinance Network (EMN) È™i Microfinance Centre (MFC) È™i este prima instituÈ›ie financiară nebancară dedicată microfinanțării din România, cu 20 de ani de experiență È™i peste 18.000 de clienÈ›i finanÈ›aÈ›i.
Despre Patria Credit | www.patriacredit.ro
Patria Credit IFN SA este o instituÈ›ie financiară nebancară (IFN) care susÈ›ine eforturile antreprenorilor din mediul rural È™i urbanul mic, precum È™i impactul lor pozitiv asupra comunităților acestora. Specializată în finanÈ›area agricultorilor, Patria Credit este membră a European Microfinance Network (EMN) ÅŸi Microfinance Centre (MFC) È™i prima instituÈ›ie financiară nebancară dedicată microfinanțării din România, cu 20 de ani de experiență È™i mai bine de 18.000 de clienÈ›i finanÈ›aÈ›i.
Istoria Patria Credit a început în 1996, iniÈ›ial ca program al organzaÈ›iei World Vision, evoluând ulterior în fundaÈ›ie È™i apoi în IFN. În prezent, activitatea Patria Credit IFN este recunoscută de Codul European de Bună Conduită iniÈ›iat de DirecÈ›ia pentru Ocuparea ForÈ›ei de Muncă, Afaceri Sociale È™i Incluziune din cadrul Comisiei Europene, pentru calitatea È™i impactul activității de microfinanÈ›are realizate în România.
Parte a Patria Bank Group, Patria Credit IFN se implică în proiecte de susÈ›inere a agriculturii, de dezvoltare a spaÈ›iului rural È™i de relansare a educaÈ›iei agricole, precum Crescătoria de afaceri, Mândru să fiu fermier (alături de FundaÈ›ia World Vision România), FundaÈ›ia pentru Dezvoltarea Agriculturii (FD Agri) etc.
În 2021, Patria Credit È™i Patria Bank au reactivat FundaÈ›ia Patria Credit, prin intermediul căreia urmăresc reducerea excluziunii sociale, economice È™i financiare a comunităților rurale, promovarea popularizării practicilor agricole durabile, facilitarea creÈ™terii noii generaÈ›ii de tineri fermieri È™i creÈ™terea gradului de conÈ™tientizare cu privire la importanÈ›a dezvoltării comunităților rurale.
Aplicatia CEC App a fost actualizata cu o noua functie, care permite vizualizarea informatiilor despre plata cardului de credit. In aplicatie, la sectiunea „Informatii de plata”, pot fi vazute: suma... detalii
Autentificarea cu BT Pay în unitățile băncii este o funcționalitate unică pe piață Peste 80.000 de persoane trec zilnic pragul Băncii Transilvania Clienții BT au două modalități de autentificare în... detalii
Clienții pot face banking cu OTP Bank România până în 28 februarie, ora 12.00. Cardurile OTP funcționează până în 1 martie, ora 21.30, anunta Banca Transilvania intr-un comunicat, in care... detalii
Banca Transilvania anunta, intr-un comunicat, ca vine cu noi soluții care ajută românii stabiliți în străinătate să-și gestioneze banii în diferite valute și să facă banking de oriunde și oricând,... detalii