CEC Bank a anuntat o promotie la creditele de nevoi personale, cu o dobanda de 7,9%, valabila pentru cei care-si incaseaza veniturile intr-un cont al bancii, cea mai mica dintre un numar de 13 astfel de imprumuturi acordate de 9 banci, conform topului realizat de Bancherul.ro.
Clasamentul a fost intocmit pe baza informatiilor disponibile in calculatoarele de credite de pe site-urile bancilor, fara a lua in calcul diverse reduceri, precum o asigurare de viata sau o refinantare.
Desi dobanda CEC Bank este cea mai mica, cel mai redus cost total al unui astfel de imprumut, reflectat prin DAE (Dobanda Anuala Efectiva), este la Raiffeisen: 9,38%.
Primele 5 banci cu cele mai mici dobanzi sunt Raiffeisen, CEC Bank, BRD, Banca Transilvania si Garanti BBVA.
Media DAE a celor 13 credite analizate este 13,9%, in cazul unui credit de 25.000 de lei pe o perioada de 5 ani.
Rata lunara egala poeste de la 518 lei in cazul Raiffeisen la 589 lei pentru un credit de la Patria Bank.
Suma totala de rambursat la finalul celor 5 ani de creditare incepe de la 31.139 de lei la Raiffeisen si ajunge la 35.665 lei la creditul ING.
Ratele lunare descrescatoare sunt mai mari in primii ani: incep de la 598 de lei la creditul Raiffeisen si ajung la 703 lei la un credit BCR.
Insa cotul total al unui imprumut este mai mic daca se achita in rate descrescatoare: 30.784, comparativ cu 31.139 la creditul Raiffeisen.
Mai merita mentionat ca doar Banca Transilvania, ING, Garanti BBVA si Patria Bank au in oferta atat credite cu dobanda fixa, cat si variabila, restul bancilor avand doar imprumuturi cu dobanda fixa.
Dobanzile standard, fara incasare salariu
In cazul neincasarii salariului intr-un cont al bancii de la care te imprumuti, clasamentul ramane neschimbat in cazul primelor trei banci: Raiffeisen, CEC Bank si BRD. Locul 4 este luat de Patria Bank, iar 5 de Garanti BBVA.
Media DAE este 14,02% la dobanzile standard, doar usor mai ridicata fata de 13,9% la cele valabile cu incasare venit.
[1]
Revolut, singura aplicatie bancara din Romania care permite cumpararea de criptomonede, nu garanteaza banii obtinuti din investitia in astfel de monede electronice. „Cazuri în care depozitele nu sunt acoperite de... detalii
Banca Transilvania (BT) are o structura diversa de actionari, in majoritate persoane fizice si juridice din Romania. Astfel ca cel mai mare actionar al BT detine mai putin de 10%... detalii
Pe Facebook exista o pagina sponsorizata pentru inselatorii cu credite, Credit Yes, cu link catre site-ul Credityes.ro, asemanator cu o platforma legitima de credite auto din Statele Unite, Credityes.com.Site-ul Credityes.ro... detalii
Cititorii ne-au sesizat ca exista pe inteet o noua falsa platforma de investitii in criptomonede, prin care se fac fraude online.Numele platformei este Aspect Markets si este online in prezent,... detalii