Tentativa de frauda online prin e-mailuri trimise clientilor CEC Bank

Autor:

Bancherul.ro
2024-07-17 11:43

Clientii CEC Bank care au primit astazi e-mailuri cu mesajul „Restricționare Temporară a Contului Dvs.” trebuie sa le ignore, pentru ca sunt tentative de frauda online.

Desi mailul pare a veni de la CEC Bank, intrucat in dreptul expeditorului (de la/from) este afisat „Support CEC BANK”, in realitate adresa de mail nu este a bancii, in realitate fiind: support@physio-badbramstedt.de.

Cum verificam daca un e-mail vine intr-adevar de la banca?

Chiar daca la prima vedere mailul pare a fi de la banca, intrucat apare denumirea bancii, intotdeauna trebuie sa verificam care este, de fapt, adresa de mail, cu un click pe ea.

Daca denumirea mailului nu are terminatia bancii, respectiv @cecbank.ro, atunci fireste ca nu este de la banca, in acest caz adresa avand terminatia @physio-badbramstedt.de. (vezi foto)

In mesaj se spune ca este necesara actualizarea informatiilor de securitate si se cere introducerea acestora intr-o pagina ce poate fi accesata printr-un link: 

“Stimate Client,

În vederea îmbunătățirii continue a serviciilor noastre și pentru a vă asigura un acces cât mai sigur la serviciile CEC Bank, este necesar să vă actualizați informațiile de securitate.

Vă rugăm să urmați pașii de mai jos pentru a vă verifica și actualiza detaliile contului:
• Faceți clic pe butonul de mai jos pentru a accesa pagina de actualizare.
• Introduceți informațiile solicitate în câmpurile corespunzătoare.
• Verificați și confirmați datele introduse.

Actualizați Contul (link)

Vă mulțumim pentru colaborare și pentru încrederea acordată!”

De regula, hotii utilizeaza aceasta metoda de frauda, denumita phishing, prin crearea unei pagini care seamana cu cea a bancii, astfel incat sa ne pacaleasca sa introducem datele de logare in aplicatie, pentru a fi furate.

In acest caz, insa, linkul ne duce intr-o pagina care nu are legatura cu banca (vezi foto), dar care contine formulare pentru introducerea de date.

[1]

Avertismentul CEC Bank

Banca isi avertizeaza clientii, pe site-ul propriu, sa nu transmita prin e-mail sau telefon datele de conectare in aplicatie:

„Noi nu-ți vom cere niciodată pe email sau la telefon datele de conectare, coduri pentru resetarea accesului sau informații personale și/sau bancare.

Fii atent la numerele de telefon și verifică adresele de email și inteet – să conțină domeniile băncii: cec.ro/ceconline.ro.” (vezi aici mai multe sfaturi utile) “

Cum se face actualizarea datelor personale

Actualizarea datelor personale la CEC Bank se poate face pe site-ul bancii, prin completarea unui formular si transmiterea documentelor, pe portalul online al bancii sau in sucursale. (vezi aici detalii privind actualizarea datelor personale la CEC Bank)

 

Comentarii

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Profil

Aplicațiile BT Pay și BT Go înlocuiesc BT24 și NeoBT

BT Pay și BT Go înlocuiesc treptat BT24 și NeoBT, devenind singurele aplicații prin care cliențiipersoane fizice și firme vor face banking cu Banca Transilvania, anunta banca intr-un comunicat, in... detalii

Banca Transilvania introduce inteligența artificială în BT Pay

Utilizatorii BT Pay au la dispoziție un asistent virtual (Chat BT) pentru informații cu privire la funcționalitățile aplicației, precum și despre produsele și serviciile Băncii Transilvania, anunta banca intr-un comunicat,... detalii

De cine este detinuta Garanti BBVA Romania?

Actionarul majoritar al Garanti BBVA Romania este G Netherlands B.V., o companie cu raspundere limitata cu sediul in Amsterdam, Olanda, care este detinuta 100% in mod indirect de Turkiye Garanti... detalii

Credite cu garantii UE pentru legumicultori, fermieri si mici afaceri de la Patria Credit

Patria Credit IFN SA, instituție financiară nebancară parte a Patria Bank Group, anunță semnarea unui nou acord de garantare cu Fondul European de Investiții (FEI), prin programul EUInvest, pentru acordarea... detalii