Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Autor:

Bancherul.ro
2024-07-05 11:03

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro.

Topul a luat in calcul depozitele la termen standard ale unui numar de 16 banci, fara diverse bonusuri, precum incasalarea salariului in cont sau detinerea unor pachete de produse si servicii.

Dobanzi de cel putin 3% la termen de 1 an mai au Unicredit si Libra Bank.

Pe termen mai scurt, de o jumatate de an (6 luni), cea mai mare dobanda o gasim la Patria Bank (3%).

O dobanda mai mare, de 3,5%, poate fi obtinuta in aceasta perioada de la Exim Banca Romaneasca, in cadrul unei promotii.

Pentru depozitele pe termene mai scurte, la 3 luni si 1 luna, cele mai bune dobanzi sunt tot la Patria Bank: 3,5%, respectiv 2,75%.

Dobanzile platite de bancile mari

De regula, bancile mici platesc dobanzi mai mari decat cele mari, pentru ca dispun de resurse si retea mai firave pentru a atrage economiile.

Bancile mari, datorita unei clientele mai bogate, isi permit astfel sa se afiseze cu dobanzi mai mici la depozite.

Bancile mari cu cele mai generoase dobanzi la depozitele in euro la termen de 1 an sunt Unicredit – 3%, Raiffeisen – 2,8%, BRD – 2,75% si CEC Bank – 2,4%.

E bine de stiut ca depozitele din banci (inclusiv banii din conturi si de pe carduri) sunt garantate pana la un plafon de 100.000 de euro pentru fiecare client in fiecare banca.

Garantia este asigurata de Fondul de Garantare a Depozitelor Bancar (FGDB) in cazul bancilor cu personalitate juridica romana si de fondurile din tarile de origine, in cazul sucursalelor bancare.

Comentarii

Nu există comentarii pentru această știre.

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei

Diferență mare între dobânda la lei, de 6,50%, și cea la euro, de 2,25%

Diferența dintre dobânda de referintă la euro, de 2,25%, și cea la lei, de 6,50%, este destul de ridicată, de 4,25%, fiind posibil să crească și mai mult în acest... detalii

Dobada „de la…X%” la credite: de ce nu e corecta si cat e cea reala

Am spus-o si o repetam: reclamele facute de banci la credite cu dobanda „de la x%” nu sunt corecte. In primul rand, pentru ca pacalesc oamenii: „de la 5,25% sare... detalii

DNSC nu poate sa inchida un site pentru fraude, activ de peste 3 luni

DNSC (Directoratul National de Securitate Cibernetica) spune ca nu poate sa inchida site-ul Brua.ro (foto) pentru fraude cu investitii in actiuni Transgaz, desi este activ de peste 3 luni, la... detalii

Un site pentru fraude cu investitii este activ de peste 3 luni, desi ASF il poate restrictiona

Site-ul Brua.ro pentru fraude cu investitii in actiunile Transgaz este activ de cel putin 3 luni, desi ASF (Autoritatea pentru Supraveghere Financiara) este abilitata de lege sa ceara restrictionarea accesului... detalii