Începând cu 17 iunie, Banca Română de Credite și Investiții (BRCI) își extinde portofoliul de servicii de plăti cu serviciul Plăți Instant, dezvoltat de TRANSFOND. Acest serviciu permite transferul interbancar al sumelor de până la 50.000 lei în mai puțin de 10 secunde, în orice moment al zilei, pe tot parcursul anului (24/7/365), conform unui comunicat, in care se adauga:
Prin includerea Plăților Instant în portofoliul său, BRCI contribuie la dezvoltarea pieței locale de plăți, oferind clienților săi o soluție modeă, rapidă și eficientă, în linie cu tendințele europene.
„Aderarea Băncii Române de Credite și Investiții la serviciul Plăți Instant, în parteneriat cu TRANSFOND – o instituție ce joacă un rol crucial în digitalizarea serviciilor financiare din România – reflectă angajamentul nostru de a fuiza servicii de înaltă calitate și de a modeiza produsele băncii. Prin aplicațiile BRCI iBanking și BRCI Mobile, clienții noștri pot acum efectua și primi plăți interbancare de până la 50.000 lei, în orice moment al zilei, pe tot parcursul anului (24/7/365).
În plus, pentru a extinde gama noastră de servicii digitale și a preveni fraudele și erorile de plată, am lansat Serviciul Afișare Nume Beneficiar (SANB) începând cu martie 2024. Acest serviciu le permite clienților noștri să verifice detaliile numelui beneficiarului și să identifice eventualele discrepanțe față de informațiile pe care le dețin.” – a declarat George Mihai, Director General al Băncii Române de Credite și Investiții.
“Prin specificul serviciilor oferite în cadrul Casei de Compensare a plăților interbancare de retail, TRANSFOND contribuie la creșterea numărului tranzacțiilor electronice și diminuarea tranzacțiilor cu numerar în economie.
În ceea ce privește atingerea de performanțe, serviciul Plăți Instant a înregistrat, în primele 5 luni ale acestui an, o creștere de peste 2,5 ori din punct de vedere al volumelor tranzacțiilor, față de perioada similară a anului trecut, ceea ce demonstrează atât utilitatea serviciului pentru consumatorii finali, ușurința în utilizare, cât și evoluția pieței locale de servicii de plăți care urmează modelul tendințelor pentru plățile de retail înregistrate la nivel european și global. Serviciul acoperă aproximativ 80% din totalul pieței bancare românești, procent măsurat din punct de vedere al activelor. Salutăm alăturarea BRCI la grupul băncilor care oferă Plăți Instant și SANB în beneficiul consumatorilor, comercianților și instituțiilor de plată.” – a declarat Sabin Carantină, Director General al TRANSFOND.
LA CARE BANCI SE POT FACE PLATI INSTANT
Platile instant sunt posibile la urmatoarele 13 banci:
1. Banca Transilvania
2. BCR
3. CEC Bank
4. BRD
5. ING Bank
6. Raiffeisen Bank
7. Libra Bank
8. Intesa
9. Vista Bank
10. BRCI
11. Alpha Bank
12. Patria Bank
13. Salt Bank
Procedura de inregistrare si administrare a reclamatiilor de catre intesa Sanpaolo Bank precum si situatia litigiilor cu clientii. Cate reclamatii si cate litigii are banca si cum sunt gestionate acestea,... detalii
Începând cu 17 iunie, Banca Română de Credite și Investiții (BRCI) își extinde portofoliul de servicii de plăti cu serviciul Plăți Instant, dezvoltat de TRANSFOND. Acest serviciu permite transferul interbancar... detalii
CEC Bank a introdus o solutie suplimentara de securitate in aplicatia de mobile banking CEC app, pentru protectia impotriva atacurilor informatice precum cititoare de ecran, vulnerabilitati de rooting, jailbrake, debugger,... detalii
Pentru clienții cu popriri: de la data de 1 octombrie 2023, BRD implementează comunicarea Soldului Cert către ANAFÎncepând cu data de 1 octombrie 2023, intră în vigoare Ordinul Președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 878/2022 privind stabilirea mijloacelor electronice de transmitere la distanţă a actelor de executare şi a procedurii de comunicare a acestora astfel cum acesta a fost modificat prin Ordinul nr. 626/2023 pentru modificarea şi completarea Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 878/2022 privind stabilirea mijloacelor electronice de transmitere la distanţă a actelor de executare şi a procedurii de comunicare a acestora, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:Pentru popririle emise de ANAF și înființate electronic începând cu 01.01.2021, BRD, alături de celelalte bănci din România, comunică în mod automat către ANAF informații cu privire la sumele care se pot... detalii