Cum pot obtine antreprenorii din domeniul agricol si alimentar credite garantate de stat cu dobanda mica

Autor:

Bancherul.ro
2024-05-28 08:39

Fermierii, firmele sau intreprinderile individuale si familiale din sectorul alimentar si agricol pot obtine credite garantate aproape integral de stat si cu dobanzi mici, la jumatate fata de cele standard, prin noul program guveamental Rural Plus, componenta a IMM Invest.

Beneficiarii eligibili pentru astfel de finantari sunt atat firmele mici, cat si cele mari, cu formele de organizare: Societăți comerciale, PFA, Întreprinderi Individuale, Întreprinderi Familiale, Fermieri, asociații de fermieri, Societăți Cooperative, Asociații Agricole.

In privinta garantiilor, acestea sunt oferite de Fondul de Garantare a Creditului Rurual (FGCR) si acopera pana la 90% din valoarea unui imprumut, fara plata comisioanelor de garantare, subventionate de stat.

Dobanzile sunt mai mici decat cele pentru un credit obisnuit. De exemplu, la CEC Bank dobanda este doar 1,5% plus ROBOR 3 luni la creditul de investitii si 1,9% plus ROBOR 3 luni la cel pentru activitatea curenta.

Comparativ, un credit rapid tip agro pentru investitii, in afara programului IMM Invest, are o doabanda de 2,5% plus ROBOR 6 luni.

Un alt avantaj al creditelor tip Rural Plus este ca dobanda este suportata de stat, sub forma unui grant, pe o perioada de 12 luni din cele maxim 36 de luni de creditare pentru un credit pentru capital de lucru si cel mult 72 de luni pentru investitii.

Nu exista niciun comision pentru aceste credite: nici de anliza, nici de acordare, gestiune sau de rambursare anticipata.

Datorita acestor beneficii, creditele prin programul IMM Invest sunt atractive pentru antreprenorii din sectorul agricol, dupa cum spune Ramona Ivan, Director Relații cu Instituții Naționale și Inteaționale în cadrul CEC Bank:

“La fel ca în anii anteriori, programele guveamentale destinate finanțării sectorului agricol continuă să se bucure de un interes deosebit din partea beneficiarilor, astfel că am ales să fim alături de agricultori și în anul 2024, oferindu-le acestora posibilitatea finanțării în condițiile avantajoase ale Programului IMM PLUS – componenta Rural Plus.”

Care sunt cheltuielile eligibile pentru un credit si pasii de urmat pentru a-l obtine puteti sa le aflati de pe site-ul CEC Bank, la acest link.

Comentarii

Nu există comentarii pentru această știre.

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Profil

BT Broker de Asigurare își diversifică afacerea

BT Broker de Asigurare, compania Grupului Financiar Banca Transilvania specializată în brokeraj de asigurări, are un nou director general, Valentin Coroiu, anunță banca într-un comunicat, în care adaugă: Lider al... detalii

Credite Noua Casă, la CEC Bank

CEC Bank acordă și în 2025 credite prin programul Noua Casă, cu dobânzi reduse, IRCC + 1,90%, pentru cei care își încasează salariul prin Bancă, și IRCC + 2,00% pentru... detalii

BT finanteaza un parc fotovoltaic al Simtel

Banca Transilvania finanțează cu 28 de milioane de euro compania Simtel, unul dintre liderii energiei regenerabile din România, pentru finalizarea unui parc fotovoltaic în Giurgiu, anunta banca intr-un comunicat, in... detalii

Pay with BT Pay, disponibilă pe 30.000 de site-uri și aplicații

Utilizatorii aplicației BT Pay pot folosi opțiunea Pay with BT Pay pentru plăți rapide și sigure la comercianții care folosesc soluțiile NETOPIA Payments, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:... detalii