Care sunt cardurile cu cele mai bune cursuri de schimb valutar cand platim sau retragem euro in alte tari?

Autor:

Bancherul.ro
2024-02-07 20:29

„Am un card de debit în roni de la Alphabank, pot retrage euro de la bankomat din Germania de exemplu? Daca da, ce curs de schimb se aplica?”, intreaba un cititor.

RASPUNS

Da, se pot retrage euro de pe un card in lei in Germania sau in orice alta tara din Europa, iar cursul de schimb valutar depinde de banca emitenta a cardului si de tipul acestuia: Visa sau Mastercard.

In cazul unui card de debit in lei tip Visa emis de Alpha Bank, cursul de schimb care se aplica la retragerea banilor in euro este mai mare cu 1,18% fata de cursul oficial stabilit de Banca Centrala Europeana (BCE), mai exact 5,0350 lei pentru un euro, la cotatiile de astazi.

In cazul unui card Mastercard de la Alpha Bank, cursul este mai dezavantajos, marja aplicata fiind de 2,19%, cu un punct peste nivelul Visa.

La alte banci, insa, cursul Mastercard este mai bun decat cel al Visa.

In medie, marja la cursul de schimb pentru cardurile Mastercard este 1,21%, mai mica decat cea de 1,65% pentru cardurile Visa, in cazul celor 11 banci luate in calcul.

Cea mai mare marja de curs valutar, de 3,24%, este la cardurile emise de Raiffeisen, atat Visa cat si Mastercard.

Cel mai avantajoase la schimburile valutare sunt cardurile Visa emise de CEC Bank si cele Mastercard ale Libra Bank.

Aceleasi cursuri de schimb se aplica si in cazul platilor in euro cu carduri in lei, nu doar pentru retragerile de numerar.

Comentarii

Nu există comentarii pentru această știre.

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei

Diferență mare între dobânda la lei, de 6,50%, și cea la euro, de 2,25%

Diferența dintre dobânda de referintă la euro, de 2,25%, și cea la lei, de 6,50%, este destul de ridicată, de 4,25%, fiind posibil să crească și mai mult în acest... detalii

Dobada „de la…X%” la credite: de ce nu e corecta si cat e cea reala

Am spus-o si o repetam: reclamele facute de banci la credite cu dobanda „de la x%” nu sunt corecte. In primul rand, pentru ca pacalesc oamenii: „de la 5,25% sare... detalii

DNSC nu poate sa inchida un site pentru fraude, activ de peste 3 luni

DNSC (Directoratul National de Securitate Cibernetica) spune ca nu poate sa inchida site-ul Brua.ro (foto) pentru fraude cu investitii in actiuni Transgaz, desi este activ de peste 3 luni, la... detalii

Un site pentru fraude cu investitii este activ de peste 3 luni, desi ASF il poate restrictiona

Site-ul Brua.ro pentru fraude cu investitii in actiunile Transgaz este activ de cel putin 3 luni, desi ASF (Autoritatea pentru Supraveghere Financiara) este abilitata de lege sa ceara restrictionarea accesului... detalii