Nu esti obligat sa-ti faci cont/card la banca angajatorului

Autor:

Bancherul.ro
2023-02-25 07:04

Daca angajatorul iti spune sa-ti faci cont si card la o anumita banca, pentru a primi salariul, trebuie sa stii ca nu esti obligat sa faci asta, daca respectiva banca nu-ti convine sau daca ai deja un cont la alta banca.

Exista o veche prejudecata sau mai degraba teama a angajatilor de a refuza sa accepte un card la banca partenera a angajatorului, cu care acesta are o conventie, de pe urma careia obtine avantaje, adica reduceri de costuri.

Ca in exemplul de fata (vezi foto), in care cineva suparat pe aplicatia Raiffeisen, spune ca ar renunta la ea, daca angajatorul nu ar avea cont la aceasta banca.

Angajatorul incearca sa te convinga ca tu vei avea de castigat daca-ti faci cont la o anumita banca, si anume comisioane mai mici sau chiar deloc si descoperit de card cu dobanda mica.

Ceea ce este adevarat, numai ca aceleasi beneficii, poate chiar mai mari, le poti avea la alta banca, daca-ti muti salariul la aceasta.

In concluzie: nicio lege nu te obliga sa-ti faci cont la banca pe care ti-o recomanda angajatorul. Dimpotriva, inainte sa-ti faci un cont, este bine sa-ti alegi tu banca pe care o consideri cea mai potrivita.

Comentarii

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Educatie financiara

VFR Invest este teapa cu investitii in criptomonede?

Vfr Invest, cu adresa de internet vfr-invest.online (vezi foto) este o inselaciune, nu este o platforma de investitii reale. Pe aceasta pagina de internet sunteti pacalita, prin intermediul unei aplicatii false, ca... detalii

Ce înseamnă bugetul general consolidat și care este situația lui?

Bugetul general consolidat cuprinde toate bugetele din sistemul bugetar de stat, definite ca atare prin acte legislative. El include: bugetul de stat; bugetul centralizat al unităților administrativ-teritoriale; bugetul asigurărilor sociale de stat; bugetul asigurărilor pentru șomaj; Fondul național unic de asigurări sociale sănătate; bugetul instituțiilor publice finanțate integral sau parțial din venituri proprii etc. Simplificat, la bugetul de stat propriu-zis și al instituțiilor publice se adaugă gestiunea banilor pe plan local și cea pe funcții de bază, precum sănătatea, pensiile și șomajul. Ca ordin de mărime, veniturile la bugetul de stat reprezintă, de fapt, cam jumătate din sumele încasate per total iar cele locale și pentru pensii se apropie de câte un sfert din total. Concret, iată cum arata situația banilor gestionați de stat după primele 11 luni din 2024: Se poate observa că, în... detalii

De ce nu e bine sa investim in criptomonede

Dupa sustinerea criptomonedelor de Donald Trump in America, monedele virtuale sunt promovate acum pe Facebook si de un important influencer, vedeta TV Dan Negru: „Porsche-ul lui David Popovici mi-a amintit... detalii

Brua.ro, un site pentru inselaciuni cu investitii in actiuni

Brua.ro este un site activ in prezent, prin care se deruleaza inselaciuni cu investitii in cunoscutul proiect BRUA al Transgaz pentru transportul gazelor. Pe acest site (vezi foto) sunt atrase... detalii