Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Autor:

Bancherul.ro
2023-02-03 15:09

Bancile cu cele mai bune dobanzi la depozitele in lei la termen de 12 luni sunt, in ordine, Intesa, CEC Bank si Eximbank, conform topului realizat de Bancherul.ro.

Clasamentul a luat in calcul dobanzile pentru depozitele standard la termen in lei, fara promotii sau alte oferte si conditii, precum incasarea salariului si pensiei in contul bancii.

S-a contabilizat dobanda pentru depozitele deschide online, la termen de 1 an, pentru o suma de 10.000 de lei retrasa la scadenta de la bancomatul aceleiasi banci la care este depozitul (ATM propriu).

Pentru calculul sumei nete incasate, s-au dedus comisioanele pentru administrarea unui cont curent si a aplicatiilor bancare pe o perioada de 1 an, precum si comisioanele pentru retragerea banilor de la bancomat si ghiseu.

Cea mai mare dobanda pentru un depozit pe 1 an este platita de Intesa – 9,25%, urmata de Eximbank – 8,25% si CEC Bank si OTP Bank – 8,20%.

Cele mai mici dobanzi sunt la BCR, ING si BRD – 7%.

Nivelul dobanzilor este destul de omogen la cele 16 banci luate in calcul: diferenta intre cea mai mare dobanda, de 9,25% la Intesa si cea mai mica, de 7%, fiind de doar 2,25 puncte.

Media dobanzilor la un depozit pe un an este 7,74%.

Si pentru termene mai scurte dobanzile sunt ridicate: la depozitele pe 3 luni, cea mai mare dobanda este de 7,5% la Intesa, iar cea mai mica – 4,75%, la ING.

Pe termene mai lungi de un an, cea mai ridicata dobanda este la CEC Bank – 8,7% pentru depozitul la termen de 3 ani.

Banca Transilvania (BT) plateste 8,5% la acelasi tip de depozit, cu scadenta peste 3 ani.

Dobanzile sunt fixe pana la finalul scadentei depozitului.

Comentarii

De la: ??????Subiect:

?

Comentariu:

@ Care nu ați înțeles c? Bucureștiul este doar un județ al Republicii Moldova și c? la Parlamentul European v? reprezentați doar pe voi, conform votului popular, ?

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei

Diferență mare între dobânda la lei, de 6,50%, și cea la euro, de 2,25%

Diferența dintre dobânda de referintă la euro, de 2,25%, și cea la lei, de 6,50%, este destul de ridicată, de 4,25%, fiind posibil să crească și mai mult în acest... detalii

Dobada „de la…X%” la credite: de ce nu e corecta si cat e cea reala

Am spus-o si o repetam: reclamele facute de banci la credite cu dobanda „de la x%” nu sunt corecte. In primul rand, pentru ca pacalesc oamenii: „de la 5,25% sare... detalii

DNSC nu poate sa inchida un site pentru fraude, activ de peste 3 luni

DNSC (Directoratul National de Securitate Cibernetica) spune ca nu poate sa inchida site-ul Brua.ro (foto) pentru fraude cu investitii in actiuni Transgaz, desi este activ de peste 3 luni, la... detalii

Un site pentru fraude cu investitii este activ de peste 3 luni, desi ASF il poate restrictiona

Site-ul Brua.ro pentru fraude cu investitii in actiunile Transgaz este activ de cel putin 3 luni, desi ASF (Autoritatea pentru Supraveghere Financiara) este abilitata de lege sa ceara restrictionarea accesului... detalii