Procesatorul de carduri SIBS: in 9 iunie am inregistrat restrictii tehnice severe la platile cu cardurile mai multor banci

Autor:

Bancherul.ro
2022-07-13 13:17

Procesatorul de carduri portughez SIBS Romania, care a in 2020 a preluat firma romaneasca Romcard, confirma ca sambata, 9 iunie 2022, a inregistrat “restrictii tehnice severe”, care au afectat platile cu carduri ale mai multor banci, pe perioada intregii zile.

Declaratia SIBS Romania:

“SIBS Romania confirma ca a inregistrat restrictii tehnice severe care au afectat serviciile de procesare in timp real Sambata, 9 iulie, incepand cu ora 5.25 a.m.

Echipa a luat măsuri imediate pentru a restabili aceste servicii cât mai curând posibil. Comunicatiile au fost restabilite pentru toti clientii nostri în jurul orei 23.00 p.m..

Echipa SIBS Romania monitorizeaza serviciile 24X7, lucru care a permis detectarea rapida a incidentului si implementarea imediata a planului si actiunilor de contingenta. Echipa a fost în contact permanent cu clienții și cu alte părți terțe implicate. SIBS Romania lucrează acum la auditarea tuturor cauzelor acestui incident.

SIBS Romania se angajeaza sa realizeze planul de rezilienta, care a fost definit ca fiind una dintre prioritatile strategice de la achizitia de catre Grupul SIBS a companiei din Romania.

Ne cerem scuze pentru orice inconvenient cauzat clienților nostri și utilizatorilor lor.

SIBS Romania este cel mai mare procesator tert din Europa de Est si ofera o gama larga de servicii si produse, inclusiv servicii de procesare a platilor, emitere si personalizare card, externalizare ATM si POS, servicii 3D Secure, platforme de e-wallet si solutii complete de fidelizare pentru banking si retail, cu operatiuni in Romania si alte piete, precum Moldova, Serbia, Ungaria, Kosovo, Muntenegru, Macedonia și Lituania. Face parte din Grupul SIBS, o companie cu o experiență de aproape 40 de ani în oferirea de servicii financiare, moderne, fiabile și sigure în zona de plati, pentru mai mult de 150 de milioane de utilizatori de pe trei continente diferite, procesând peste 7 miliarde de tranzacții anual. Pe lângă faptul că este un important procesator de plăți în Europa, SIBS este un punct de referință în soluții și servicii de securitate și antifraudă în externalizarea proceselor de afaceri și lider iberic în producția și personalizarea cardurilor.

Hugo Araujo 12.07.2022 CEO SIBS Romania”

SIBS nu a raspuns insa la intrebarile Bancherul.ro privind cauza incidentului, de ce a durat atat de mult rezolvarea acestuia si cate banci si clienti au fost afectati.

Am mai trimis la SIBS urmatoarele intrebari, privind clarificarea declaratiei de mai sus:

– In ce consta si cum a fost implementat planul de contingenta?

– Ce presupune planul de rezilienta si care este termenul de realizare?

– Cum este asigurata in prezent continuitatea serviciilor, in cazuri de criza?

Cardurile, ATM-urile si POS-urile mai multor bănci, precum CEC Bank, OTP Bank, Libra Internet Bank, nu au funcționat pe parcursul întregii zile de sâmbătă, din cauza procesatorului de carduri SIBS Romania, care raspunde de tranzacțiile cu carduri pentru respectivele bănci. (vezi aici detalii)

Stire in curs de actualizare

Comentarii

ERIKA NEMET

Cum gasim IBAN-uri

MMM

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Interviu

Contractul de credit e ca un manual de utilizare la care nu te uiti niciodata

Sistemul bancar din România este printre cele mai modee È™i performante din întreaga lume, spune Radu GheÈ›ea în cadrul podcasturilor găzduite de Centrul de SoluÈ›ionare Alteativă a Litigiilor în domeniul... detalii

Daca ai credit, trebuie sa ai puse deoparte 6 rate de rezerva

• Confuzia dintre dorinÈ›e È™i nevoi duce la imposibilitatea corelării veniturilor cu cheltuielile• MulÈ›i oameni sunt deconectaÈ›i de la propria situaÈ›ie financiară. Unii nu È™tiu care sunt veniturile familiei. AlÈ›ii... detalii

Viva Credit a redus dobanda la credite de la 1,2% la 1% pe zi

Viva Credit a redus dobanda la creditele mai mici de 5.000 de lei de la 1,2% pe zi la 1% pe zi, pentru a se conforma Legii 243/2024 privind plafonarea... detalii

Creditul e bun daca te ajuta sa-ti cresti veniturile si sa-ti scazi cheltuielile

Provocările fiscale È™i economice ale anului 2025 trebuie să-i găsească pregătiÈ›i pe consumatori, iar administrarea finanÈ›elor personale devine un imperativ pentru cei care vor să îÈ™i păstreze confortul din prezent... detalii