Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Autor:

Bancherul.ro
2022-03-22 06:24

Bancile cu cele mai mari dobanzi la un depozit in lei la termen de un an sunt Garanti BBVA si Intesa (4%), Banca Transilvania – BT (3,75%), CEC Bank (3,70%), First Bank (3,65%) si OTP Bank (3,5%), conform topului realizat de Bancherul.ro.

In privinta depozitelor pe termen scurt, de o luna, cele mai bune dobanzi le gasim la Intesa (2,5%) si Garanti BBVA (2%).
Pentru economiile pe o perioada de trei luni, dobanzi avantajoase sunt la BT si Intesa (3%), Garanti si OTP Bank (2,5%).

Pentru depozitele la termen de 6 luni, cea mai mare dobanda este platita de Garanti BBVA (3,75%), urmata de Intesa (3,5%) si BT (3,25%).

In coada clasamentului dobanzilor la depozite se afla BCR, BRD si Raiffeisen, cu dobanzi la termen de un an intre 0,8% la BCR si 2% la Raiffeisen.

Castigul din dobanda fara comisioane

Daca punem la socoteala si comisioanele percepute de banci pe parcursul unui an pentru administrarea contului si aplicatiei de mobile/internet banking, precum si pentru retragerea banilor de la bancomate, castigul din dobanda poate scadea semnificativ.

Cele sase banci cu cele mai mare dobanzi la depozite (Intesa, Garanti BBVA, BT, CEC, First Bank si OTP) se mentin in top si dupa scaderea costurilor cu comisioanele.

Astfel, in cazul unui depozit in valoare de 10.000 de lei la termen de un an, castigul net este intre 400 de lei si 330 de lei.

Comentarii

Nu există comentarii pentru această știre.

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei

Dobada „de la…X%” la credite: de ce nu e corecta si cat e cea reala

Am spus-o si o repetam: reclamele facute de banci la credite cu dobanda „de la x%” nu sunt corecte. In primul rand, pentru ca pacalesc oamenii: „de la 5,25% sare... detalii

DNSC nu poate sa inchida un site pentru fraude, activ de peste 3 luni

DNSC (Directoratul National de Securitate Cibernetica) spune ca nu poate sa inchida site-ul Brua.ro (foto) pentru fraude cu investitii in actiuni Transgaz, desi este activ de peste 3 luni, la... detalii

Un site pentru fraude cu investitii este activ de peste 3 luni, desi ASF il poate restrictiona

Site-ul Brua.ro pentru fraude cu investitii in actiunile Transgaz este activ de cel putin 3 luni, desi ASF (Autoritatea pentru Supraveghere Financiara) este abilitata de lege sa ceara restrictionarea accesului... detalii

Site-ul pentru fraude Brua.ro este activ de luni de zile, fara ca ASF sau DNSC sa faca ceva

- Cum explicati ca site-ul Brua.ro, pentru fraude online (scam) cu investitii in actiuni Transgaz, inca functioneaza, la 3 luni de la publicarea unui articol pe site-ul Bancherul.ro. - Care... detalii